15.4.19

Norma Pujol culpa el PSOE de que la Generalitat no pugui aplicar l’impost nuclear que havia d’impulsar la reindustrialització del territori


La candidata al Congrés per Esquerra Republicana, Norma Pujol, ha assegurat: "Estem davant d'un acte de greu irresponsabilitat per part del partit socialista. Tots aquest mesos que ha esta al govern, s'ha negat a retirar el recurs d'inconstitucional que va interposar el PP".  

Pujol ha fet aquesta declaració en referència a les informacions conegudes aquest matí que el Tribunal Constitucional ha tombat l'impost català sobre el risc mediambiental d'elementsradiotòxics. "Aquesta pèssima notícia significa que no tindrem el fons territorial que preveia de 12 milions d'euros cada any, que havia de servir per reindustrialitzar, diversificar l'economia i preparar les zones nuclears per quan tanquin les centrals. Un tancament que com sabeu, ja té calendari", ha sentenciat la candidata al Congrés.
Norma Pujol ha recordat que des de mocions als Ajuntaments, Consells Comarcals, la Diputació de Tarragona, el grup d'Esquerra Republicana al Congrés i el govern de la Generalitat es va demanar al govern socialista la retirada del recurs. "De res ha servit un clam unànime perquè el govern socialista deixés d'actuar igual, exactament igual, que el PP".

El candidat al Senat, Miquel Aubà, ha afegit que ell mateix també va presentar preguntes per escrit al govern socialista a la Cambra Alta, en l'anterior legislatura, sobre la qüestió i va exigir que el govern del PSOE  retirés de manera immediata el recurs d'inconstitucionalitat. "Cal donar una solució de futur a la comarca i, això, passa per un pla laboral i econòmic que creï un teixit empresarials i industrial diversificat i alternatiu abans del tancament nuclear".

Al seu torn, el cap de llista d'Esquerra a les eleccions espanyoles per la demarcació de Tarragona, Jordi Salvador, ha declara: "Tenim un estat que està en contra, ja no només perquè no dóna cap solució i ha boicotejat tot el que s'ha volgut fer des del Parlament de Catalunya per reindustrialitzar la zona, per repensar el futur dels treballadors i les treballadores de les centrals nuclears, per la gent del seu territori, que és important. Però hi ha una cosa que és encara més important: la seguretat de les persones, de la gent que viu aquí".

Salvador ha recordat que l'estat espanyol en trenta anys no ha fet cap simulacre per veure si els plans de seguretat funcionen. "No ho ha fet perquè saben perfectament que no funcionen".

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.