26.4.19

Miquel Aubà: “Exigirem al govern espanyol els informes que haguessin fet inviable el finançament del Banc Europeu d’Inversions per al Castor”


El candidat al Senat, Miquel Aubà, ha declarat que Esquerra Republicana exigirà al govern espanyol que faci públics els informes que haguessin fet inviable el finançament del Banc Europeu d'Inversions al projecte Castor. A més, Aubà ha afegit: "Treballarem perquè els legítims propietaris del terrenys expropiats els puguin recuperar".

Tanmateix, el senador aspirant a la reelecció ha declarat: "Som el partit català que més iniciatives ha presentat a les Corts espanyoles per aconseguir el segellat dels pous i desmantellament de les instal·lacions del Castor i el rescabalament als consumidors dels costos recuperant la indemnització de 1.350.720.000 €".

Aubà ha qualificat de "vergonya" el fet que en aquesta legislatura ni el govern del  PP ni del PSOE hagin encarregat els informes que havien de garantir el procés de desmantellament de les instal·lacions del Castor.

"Malgrat el compromís de la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, de segellar de manera definitiva els pous del Castor això no s'ha portat a terme. Ella és qui va autoritzar la Declaració Ambiental per construir el Castor", ha remarcat el senador.

Miquel Aubà ha assegurat que els republicans han exigit "transparència i assumpció de responsabilitats i ni PP ni PSOE han fet res per fer-ho possible". El candidat a la Cambra Alta també ha explicat que PP i PSOE es van negar a facilitar-los els estudis tècnics que van demanar. A més, Aubà ha retret al PSOE que només aprovessin la creació d'una comissió d'investigació quan "ja sabien que durant aquesta legislatura no es podria portar a terme".

Al seu torn, la candidata al Congrés, Norma Pujol, ha assegurat que el cas del Castor és un dels pitjors exemples de la història repetitiva de l'estat espanyol. "El Castor  és l'exemple dels negocis que han fet Florentino i els seus amics de l'IBEX a cop de BOE amb PP i PSOE", ha declarat Pujol.

La candidata ha recordat que l'estat espanyol hi ha "aeroports sense avions, autopistes sense cotxes, AVEs sense passatgers i magatzems de gas sense gas", com és el cas del Castor. Pujol ha remarcat que l'única manera de posar fi a "aquest malbaratament de recursos" és votant a Esquerra Republicana el proper diumenge.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.