17.4.19

Laura Borràs a Tortosa: “Ens horroritza haver de fer triar els votants entre sigles i entre presos”

Text i fotografies: Irene López Tortosa, 

16 d'abril de 2019. Junts per Catalunya fa parada a les Terres de l'Ebre amb un míting al Centre Cívic de Ferreries, a Tortosa, que ha comptat amb una nombrosa assistència de gent vinguda d'arreu de la comarca. L'acte ha comptat amb la presència de la candidata per Barcelona, Laura Borràs; el número 2 al Congrés per Tarragona, Ferran Bel, i l'expresident de la Generalitat Artur Mas, entre d'altres.

L'encarregada de fer els parlaments inaugurals ha estat l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, que després de llegir una emotiva carta de Josep Rull escrita des de la presó, ha destacat que "Ferran Bel és un gran diputat que treballa per les Terres de l'Ebre i que garantirà l'equitat territorial, el corredor del Mediterrani i l'A-7 a Madrid".

A continuació ha intervingut el conseller de Territori i de Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, que ha referit que "el PSC no és el vot útil perquè es cobren els xecs en blanc que alguns com ERC els donen abans de començar" i que "el camí cap a la República és el millor que podem per als nostres fills i filles, però cal que el fem junts".

El candidat al Senat per Tarragona, Hèctor López Bofill, ha volgut deixar clar que "els catalans hem de ser lliures de poder decidir què volem ser" i que "el vot a Junts per Catalunya és un vot pel país i per defensar la seva gent".

Per la seva banda, el número 2 per Tarragona i les Terres de l'Ebre i exalcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha emocionat l'auditori amb la seva particular lloança envers l'exresident de la Generalitat Artur Mas i la seva tasca al capdavant del país en alguns dels moments més difícils. A més, també ha destacat que "la papereta de Junts per Catalunya és aquella que més s'assembla a allò que ens demana la gent: la unitat", ja que "nosaltres som els del vot útil contra el partit de les tres lletres i el tripartit del 155 i, sobretot, el vot útil per a la gent de les Terres de l'Ebre". Ha reblat el seu argument dient que "realment el que més espanta els de Madrid és que tinguem un grup parlamentari propi i exercim com a tal. És per això que aquí, a l'Ebre, hem d'aconseguir superar la barrera del 15% dels vots i entre tots fer-ho possible". Bel ha acabat amb una crida a la participació dient que "sovint sentim a dir a amics o veïns que no aniran a votar perquè les generals no són importants, s'equivoquen. És imprescindible votar, cal que hi anem".

En el seu torn, el 132è president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha centrat el seu discurs en tot allò que cal que evitar des de Catalunya, tot puntualitzant que, per sobre de tot, "el que podem evitar és que es governi en contra de Catalunya, és a dir, en contra de la llengua, de la cultura, de les infraestructures o dels seus recursos", perquè "des de l'Estat espanyol l'únic que volen fer és organitzar una guerra bruta contra els sobiranistes perquè no els agraden les nostres lleis".

En aquest sentit, ha dit que "el PSC apareix com el Salvador de la situació a Catalunya, però cal que tinguem memòria per recordar-nos que quan el PSC podia desmarcar-se del PP el 2017, el que va fer va ser anar-hi de bracet amb tots els del 155 i anul·lar l'autonomia de Catalunya".

Finalment, la cap de llista de Junts per Catalunya a Barcelona i exconsellera de Cultura, Laura Borràs, s'ha mostrat preocupada manifestant que "ens horroritza haver de fer triar als votants entre sigles i entre presos perquè després de les eleccions haurem de governar tots junts pel país", fent així una clara al·lusió a ERC. En el mateix sentit, ha volgut recordar Neus Català citant algunes de les seves paraules en afirmar que "ens deia que lluitar era agafar una arma, la nostra arma de lluita és la de la llibertat amb la qual hem d'anar tots junts a defensar-la".

I és que, per a Borràs, "JXCAT som els de la unitat, som els que hem treballat efectivament i no de manera simbòlica". Tot cloent la seva intervenció amb una cita literària, de Joan Brossa, que deia que "la gent té una força que no s'imagina", frase que apareix a l'espot electoral de la formació, i que "els independentistes han de fer-se-la seva perquè tenen una força colossal quan s'ho proposen". Borràs va acabar el seu discurs dient que "l'Estat espanyol vol que tinguem un molt mal resultat, donem-los un bon disgust i votem amb memòria i dignitat pels presos".

Des de Waterloo no ha faltat la intervenció de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, que ha acusat el PSC de "donar-nos la raó i demostrar-nos cada dia que no són de fiar perquè sempre acaben anant cap al mateix costat i no volen canviar". En aquest sentit, ha dit que "votar el PSC és anar contra Catalunya perquè, per exemple, a Hisenda han prohibit que s'atengui en català a aquells que ho demanin" i que "no podem contribuir més temps a l'engany". Puigdemont ha reblat que "el 155 no és una mena de medicina per desinfectar una malaltia, sinó que és una mesura de repressió contra tot un poble, és perjudicar els 7,5 milions de catalans". Referint que, en aquest cas, "la tria és ben senzilla: entre Junts pel 155 o Junts per Catalunya".

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.