1.4.19

L'alcaldessa de Benifallet, Mercè Pedret, optarà a la reelecció el 26 de maig

L'alcaldessa de Benifallet, Mercè Pedret (Candidatura de Progrés), optarà a la reelecció el proper 26 de maig a les eleccions municipals. Ho farà amb el convenciment de la feina bern feta després d'haver aconseguit una de les principals prioritats d'aquest mandat, reduir el deute que va deixar l'anterior govern d'ERC, que ascendia a 1.714.177 euros. En només quatre anys, i fruit de la bona gestió, aquesta xifra s'ha reduït en  359.000 euros amb un deute actual d'1.355.036,90 euros. A més, aquesta cura en les finances municipals ha permès l'Ajuntament adquirir la cooperativa de la SAT, edifici que es destinarà a usos lúdics, festius, esportius i firals, una compra que es va fer sense haver de demanar cap préstec i que ha permès que aquest espai es quedi per a benefici de tots els benifalletencs i benifalletenques que tant esforç hi van deixar.

Un altre dels aspectes que cal destacar ha estat la compra dels terrenys on està ubicat el cementiri que han permès resoldre una situació en benefici del poble i dels propietaris. També s'ha fet una important tasca de manteniment atès l'estat de deixadesa que patien el dipòsit de l'aigua potable, els magatzems municipals i altres espais i equipaments del municipi. Arranjament de carrers i camins, adquisició de noves papereres, millora de l'enllumenat dels carrers, posada en marxa de les llicències de gual, neteja de l'entorn del Castellot de la Roca Roja.... i un llarg etcètera són altres de les actuacions puntuals que s'han anat fent tot i la precària situació econòmica.

Pedret ha volgut fer notar també altres actuacions destacades per al municipi com la posada en marxa de la recollida porta a porta, la millora de l'accessibilitat amb la ubicació de  les oficines municipals a la planta baixa, el trasllat de la biblioteca Santiago Rusiñol al Centre d'Interpretació, la reducció dels abonament de les Festes Majors i de les piscines municipals, l'aposta per la transparència i la comunicació amb xerrades periòdiques per donar comptes a la ciutadania i l'enregistrament dels plens que s'han pogut seguir a través del Facebook i del canal Youtube de l'Ajuntament, i també per la informació amb una aplicació al mòbil per als bans municipals.

I si un aspecte ha protagonitzat també aquest mandat ha estat la participació de la ciutadania fent de l'Ajuntament un espai accessible i obert a tothom. La creació de la comissió de festes ha estat, sense cap dubte, un dels fets més rellevants, que ha desenvolupat una gran tasca d'impuls a la Festa Major i de suport altres cites festives anuals. Pedret ha valorat el fet que la comissió està formada per un grup ampli de persones de totes les edats amb un ideal comú: Benifallet. Pedret també ha volgut recalcar el suport continuat a totes les activitats realitzades pel teixit social, cultural i esportiu del poble amb moltes activitats al llarg de l'any que han fet de Benifallet un poble viu.

Finalment, entre els temes que s'estan treballant, però que no s'han pogut tancar encara, i que espera poder consolidar si és reelegida alcaldessa, Pedret ha enumerat la posada en marxa del Centre de Dia, la construcció del nou consultori local, després de la cessió definitiva dels terrenys a la Generalitat, que el convent sigui definitivament del poble i la connexió de la via verda amb el municipi.

Un 80% més de visites a les Coves i el Llagut en només 4 anys

Una altra de les fites destacades del mandat ha estat que s'han doblat gairebé les xifres de visites a les Coves Meravelles i al Llagut, passant de les 20.014 visites el 2014 a les 36.023 del 2018, el que representa un increment del 80%.  Cal destacar també les obres de millora de l'enllumenat de les Coves (Cova Meravelles i Cova del Dos) que es confia que estiguin enllestides per Setmana Santa i que donen un valor afegit i renovat a aquests actius. A més, aquesta millora necessària a les Coves es completaria també amb la millora del camí que hi condueix i dels seus accessos.  També aquest mandat s'ha fet  una aposta pel coneixement amb el suport a les recerques geològiques i arqueològiques i amb la celebració del 50è aniversari de la seva descoberta amb la voluntat de mantenir el seu valor patrimonial més enllà de la seva explotació turística que comporta un dels principlas ingressos del municipi.

Mercè Pedret ha volgut agrair la feina feta per tot l'equip de la Candidatura de Progrés i el seu esforç durant aquests quatre anys. Cal notar que cap dels regidors/es ha rebut cap tipus de retribució econòmica durant aquest mandat per contribuir a reduir un deute que posava contra les cordes el municipi. Fruit d'aquet fet, l'Ajuntament ha estalviat prop de 70.000 euros respecte a l'anterior mandat.

Pedret presentarà en breu la llista electoral de la Candidatura de Progrés per als comicis del 26 de maig. Amb l'experiència adquirida al capdavant del govern municipal que li permet tenir un projecte de futur clar per al municipi i amb amb un fil argumental sòlid, opta de nou a ser alcaldessa prometent treball, il·lusió, integritat, rectitud i honradesa. "Aquesta és la petjada que haurem deixat, passi el que passi, sense cap mena de dubte. A aquests valors m'aferro per continuar treballant pel meu poble", ha reblat.

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.