29.4.19

La “Cuco” arriba al Museu del Ferrocarril a Móra la Nova

Aquesta tarda a primera hora ha arribat al Museu de Móra la Nova una locomotora de vapor fabricada el 1886 per Marcinell et Couillet a Bèlgica. Es tracta de la 020T MZA 606, del tipus conegut com a "Cuco". La peça ha estat cedida en dipòsit pel Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya i fins ara havia estat ubicada al Museu del Ferrocarril de Catalunya a Vilanova i la Geltrú.


Aquest matí s'han dut a terme les tasques de preparació i posterior trasllat, per a les quals s'ha comptat amb la total col·laboració del Museu del Ferrocarril de Catalunya, en un exemple més de cooperació en favor del patrimoni ferroviari.


Un cop trasllada mitjançant un transport especial per carretera, la locomotora ha arribat a la nau cotxera del Museu de Móra la Nova cap a les 14.30h. A partir d'ara el Museu del Ferrocarril a Móra la Nova redactarà un projecte de restauració i s'iniciarà el procés de posada en valor de la peça. Un cop restaurada serà la segona en funcionament més antiga a Catalunya i entre les cinc primeres de l'estat.


Així doncs, cada cop estem més a prop de poder disposar d'una locomotora de vapor operativa al nostre Museu i de què la tracció a vapor retorni a Móra la Nova.

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.