27.4.19

"Gerard Vergés, ciències i lletres" per a commemorar el quint aniversari de la mort del poeta

Tortosa ha celebrat avui un acte d'homenatge amb motiu del quint centenari de la mort de l'escriptor Gerard Vergés. Ha sigut a l'Espai Gerard Vergés del parc municipal de Tortosa, on un grup d'amics, familiars i representants institucionals s'han reunit per a llegir textos literaris per a recordar Vergés.  L'acte, titulat "Gerard Vergés, ciències i lletres", ha volgut posar en relleu el vessant científic de Gerard Vergés, doctor en Farmàcia i poeta. 

L'homenatge, que ha comptat amb la participació de l'Acadèmia de les Ciències Mèdiques i de la Salut, ha servit per a recordar Vergés des d'una de les moltes facetes d'aquest polièdric autor, ja que Gerard Vergés és un dels millors exemples per a subratllar que Ciències i Lletres no són móns diferents i apartats, sinó que juntes conformen l'essència de l'ésser humà, segons ha posat de manifest l'escriptor Jesús Tibau en la presentació de l'acte.

En la primera part de l'acte han fet lectures de Vergés i d'altres autors Emigdi Subirats, Sílvia Panisello, Cinta Iriondo. Meritxell Roigé, Manel ollé, Julián R. Vergés, Dolors Queralt. Pau Margalef, Jesús Tibau, Txell Eixarch i Montse Buldú. S'ha comptat amb l'actuació de la clarinetista Laura Mora. Seguidament, algunes persones del públic, entre les quals Tomàs Camacho, han llegit textos de Vergés, en un homenatge espontani al poeta.

Organització ha anat a càrrec de l'Ajuntament de Tortosa, Òmnium Cultural de les Terres de l'Ebre i col·lectiu diLLUMs d'arts al Forn, amb la col·laboració de Bodegues i destil·leries Lehmann, que ha ofert un vermut al públic assistent.

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.