29.4.19

Esquerra Republicana, primera força a l’Ebre i a Catalunya a les eleccions del 28A

Esquerra Republicana ha aconseguit uns resultats històrics en les eleccions a les Corts espanyoles d'aquest diumenge. Per primera vegada, els republicans han estat primera força a les Terres de l'Ebre, amb un 37,5% dels vots, i a Catalunya en aquest tipus de comtessa electoral. "Guanyem a les quatre comarques, a les quatre capitals de comarca i també hem guanyat a 48 dels 52 municipis i a les tres EMDs de Tortosa", ha destacat el president dels republicans a l'Ebre, Alfons Montserrat, en la roda de premsa de valoració dels resultats.

En les anteriors eleccions espanyoles, Esquerra Republicana va obtenir un 25,32%. "En tres anys hem fet un salt important, tan quantitatiu com qualitatiu", ha destacat Montserrat.

A més, per primera vegada també, els republicans ebrencs disposaran d'una doble veu a Madrid. Per una banda, Miquel Aubà torna a ser el senador més votat de la demarcació de Tarragona per tercera vegada consecutiva. Per una altra banda, per primer cop, Esquerra obté un segon diputat  al Congrés per aquesta circumscripció. En aquest cas, es tracta de la flixanca Norma Pujol.

"Feia temps que somiàvem en tenyir de groc i lila el mapa de les Terres de l'Ebre", ha declarat Pujol. Tanmateix, ha afegit: "Seguirem endavant perseguint el nostre objectiu: la independència i la República Catalana. I sense oblidar, en cap moment, que a les Terres de l'Ebre necessitem inversions, actuacions i millorar la qualitat de vida de les persones que hi vivim".

Al seu torn de paraula, el senador electe, Miquel Aubà, ha remarcat que veu els resultats com un aval a la "feina feta durant aquestes dues legislatures" i que assumeix la responsabilitat "encantat" de continuar treballant en aquells temes que continuen sense resoldre.

Ambdós candidats s'han mostrat agraïts i orgullosos de la confiança que els han mostrat els votants i s'han compromès a estar a l'alçada de les expectatives.
A més, Montserrat ha destacat que, amb l'elecció de la riberenca Norma Pujol, els republicans ebrencs comptaran amb un parlamentari de cada comarca; tenint en compte que Aubà és de la Terra Alta i que els diputats al Parlament de Catalunya, Irene Fornós i Lluís Salvadó, són del Baix Ebre i el Montsià, respectivament. "Aquest fet demostra que Esquerra Republicana aposta per l'equilibri territorial", ha declarat Alfons Montserrat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.