18.4.19

El 'Rèquiem' de Fauré sona a la Catedral de Tortosa

Text i fotografia: Irene López

El 15 de març de 2019 al vespre, la Catedral de Santa Maria de Tortosa va viure un altre dels seus concerts únics en el marc de la programació tradicional de música sacra en motiu de la celebració de la Setmana Santa a la ciutat.

Havent celebrat ja el Diumenge de Rams la processó més primerenca de les Terres de l'Ebre, el concert arribava amb moltes ganes per part de la ciutadania, fins i tot, més enllà dels creients.

I és que sempre és de rebut que visiti Tortosa una orquestra tan singular com l'Orquestra Simfònica del Vallès, acompanyats al seu temps del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, el Cor Ciutat de Tarragona i el Cor Tyrichae de Tortosa. Tots ells van interpretar dos dels rèquiems més famosos de la història, el Rèquiem de Gabriel Fauré, característic per reforçar la visió plàcida de la mort i allunyant-se dels clàssics de Verdi o Berlioz tant punyents pel seu dramatisme operístic. La Simfònica del Vallès té estrets lligams amb la música de Fauré, atès que ja fa molts anys que l'interpreta. Aquest cop, han preferit fer una de les versions de l'original, la tercera, que va ser orquestrada per un dels alumnes del compositor. A més, també s'interpretà el Rèquiem de John Rutter, un autor anglès que destacà per ser un dels compositors de música coral més prolífics dels seus temps, des del cant gregorià fins a la música més lleugera. Rutter era un confés admirador de Fauré i, per això, decidí de fer l'edició canònica del seu rèquiem.

El concert ha comptat amb la destacada participació de la soprano del Cor Tyrichae, Anna Campmany, i del baríton, David Pastor, sota la direcció de Xavier Puig.
Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.