1.4.19

7a Edició “Els romans ens visiten”

§  Dates: de l'1 al 6 d'abril de 2019.

§  Població: Amposta

§  Lloc: Institut Ramon Berenguer IV i Castell d'Amposta

§  Organitza: Campus Extens de la URV a Amposta, Institut Ramon Berenguer IV, Museu de les Terres de l'Ebre i Ajuntament d'Amposta.

§  Col·labora: Diputació de Tarragona, ESARDI

En aquesta 7a Jornada de recreació històrica romana "Els romans ens visiten" ens  aproparem al coneixement dels diferents pobles i cultures contemporànies dels romans que convivien al Mediterrani en aquells moments. En especial els ibers, les tribus autòctones del llevant peninsular que foren assimilades pels romans i de les quals tenim múltiples vestigis a les Terres de l'Ebre. Desprès d'anys de recerca, a la zona de l'Ebre, territori de la tribu dels Ilercavons, hi ha diversos jaciments excavats, estudiats, rehabilitats i adequats per a la visita pública. A la nostra població hi ha el jaciment urbà del Castell d'Amposta que conserva diferents testimonis d'aquests passat protohistòric.

 

Els romans ens visiten va començar el març de 2013 amb l'objectiu pedagògic i educatiu de fer una immersió en la història, de conèixer en primera persona, a través de la recreació històrica, l'època romana. Durant aquests anys ha esdevingut un punt de trobada atractiu no només per a l'alumnat sinó també per als apassionats del món romà i el públic en general.

 

PROGRAMA

 

ACTIVITATS PER ALS ALUMNES AL VOLTANT DEL PATRIMONI I LA CULTURA ROMANA

De dilluns a dimecres, del 1 al 3 d'abril de 2019

Tallers sobre l'època romana en els quals els alumnes de 4t ESO de l'Institut Ramon Berenguer IV explicaran als alumnes de les escoles Soriano Montagut, Miquel Granell i Sagrat Cor els temes "Els ibers", "Petites narracions de déus i deesses", " Els jocs olímpics: l'antiguitat i ara" i "Un passeig per Tàrraco".

 

Dimarts i dimecres 2 i 3 d'abril de 2019

Taller de cal·ligrafia romana a càrrec de Keith i Amanda Adams

ESARDI-Escola d'Art i Disseny.

De 10 a 13 h.

 

Dijous, 4 d'abril de 2019

Per als alumnes de 2on d'ESO visites guiades "Castell d'Amposta, porta de l'Ebre" per veure les restes d'aquest assentament ibèric. Activitat a càrrec del Serveis Educatius del Museu de les Terres de l'Ebre

 

Divendres 5 d'abril de 2019

10'30 h-11'30 h. Conferència "Quan el Mediterrani era el centre del món. Fenicis, grecs, púnics, ibers i romans" a càrrec de Joaquin Ruiz de Arbulo, catedràtic d'Arqueologia de la Universitat Rovira i Virgili, director del Departament d'Història i Història de l'Art. Lloc: l'Institut Ramon Berenguer IV.

 

12 h Tallers sobre la cultura ibera i romana per als alumnes de 1er ESO a l'Institut Ramon Berenguer IV.

 

ACTIVITATS PER A TOTS ELS PÚBLICS AL VOLTANT DEL PATRIMONI I LA CULTURA ROMANA

Dissabte, 6 d'abril

12 a 13 h i 13 a 14 h - Visites guiades al Castell d'Amposta per veure les restes de l'assentament ibèric. Activitat a càrrec del Serveis Educatius del Museu de les Terres de l'Ebre. Trobada a la plaça del Castell.

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.