7.3.19

Unió de Pagesos se suma a la jornada reivindicativa en defensa de la igualtat de gènere en el Dia Internacional de les Dones amb un tancament patronal de dues hores i convida a la participació en els actes al territori

Unió de Pagesos i el seu sector social de Dones se sumen demà 8 de març, Dia Internacional de les Dones, a la jornada reivindicativa en defensa de la igualtat de gènere i de protesta contra qualsevol tipus de violència i contra la bretxa salarial de gènere. El sindicat durà a terme un tancament patronal de dues hores, entre les 13 h i les 15 h, i fa una crida a la participació en els actes reivindicatius convocats a les ciutats i a les poblacions de tot el territori en defensa dels drets laborals, socials, culturals i econòmics de les dones.

 

Unió de Pagesos, a través del sector social de Dones i coincidint amb el 8 de març, inicia una campanya de difusió sobre la igualtat de dones i homes al món rural, i especialment dins del sector agrari, amb la finalitat d'afavorir la incorporació de les dones a la pagesia com un actiu de futur en el desenvolupament del país. El sindicat posa de manifest que el foment de la igualtat en la pagesia hauria de garantir el seu futur com a sector estratègic en el conjunt de l'economia del país.

 

Unió de Pagesos també considera que el foment de la igualtat al món rural i agrari necessita polítiques i instruments que abastin la vida quotidiana de totes les persones, en el treball i en les relacions privades i socials per tal que cap dona es quedi enrere.

 

El sindicat recorda que la igualtat és un dret fonamental que referma la fe en la dignitat i en el valor de la persona humana, com a eix vertebrador de la convivència i la llibertat entre les persones. Per tant, el foment de la participació equitativa i igualitària de dones i homes en la presa de decisions és també un requisit per a qualsevol societat democràtica.

 

Cal assegurar la inclusió de les dones i la seva representació en la societat, i afavorir-ne la participació en la presa de decisions sindicals, polítiques i econòmiques, així com l'eliminació dels estereotips de gènere és indispensable per arribar a la igualtat de dones i homes.

 

 

 Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.