25.3.19

Móra d'Ebre celebra l'atorgament a Litterarum, fira d'espectacles literaris, del Premi Nacional de Cultura 2019

L'Ajuntament de Móra d'Ebre ha mostrat la seua satisfacció per la concessió del Premi Nacional de Cultura 2019 a la fira d'espectacles literaris Litterarum, que se celebra a la capital de la Ribera d'Ebre. El premi el va donar a conèixer el 20 de març el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) com a reconeixement a la tasca feta per Litterarum per construir un espai on conflueixen literatura i espectacle en totes les seves disciplines, des de les arts escèniques fins a les musicals, prenent com a eix la llengua catalana.


L'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, considera que aquest guardó és un just reconeixement "a una activitat cultural ambiciosa, d'abast nacional, que va sorgir a Móra d'Ebre al redós de la Fira del Llibre Ebrenc i que en els últims vuit anys s'ha consolidat com una cita imprescindible per a creadors i artistes d'arreu dels Països Catalans". L'alcalde ha posat de relleu l'aposta efectuada pel consistori i pel poble de Móra d'Ebre en general per a potenciar any rere aquesta fira d'espectacles literaris, que "és sinònim d'innovació, de qualitat i de creativitat artística i literària".

Per la seua banda, la regidora de Cultura, Montserrat Pineda, ha volgut remarcar la tasca entusiasta de l'equip que fa possible l'organització de Litterarum, "format per persones que han sabut imprimir un caràcter i un segell propis a aquest certamen". També ha posat de manifest que la fira literària morenca ha tingut "la força de transcendir més enllà del nostre territori per a esdevenir una cita ineludible de l'espectacle en llengua catalana vinculat a la creació literària". Montse Pineda, com a directora de la Fira del Llibre Ebrenc, que enguany celebrarà ja la seua setzena edició, també vol fer extensiu el Premi Nacional de Cultura a la resta de membres de la comissió organitzadora de la Fira del Llibre Ebrenc, formada per membres de l'Institut Ramon Muntaner, Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre, La Llanterna Teatre Municipal i la Biblioteca Comarcal de Móra d'Ebre.

El director de Litterarum, Albert Pujol, considera que l'atorgament del Premi Nacional de Cultura 2019 és un motiu de joia per a tota la població de Móra d'Ebre i en especial de tots aquells que han contribuït a fer possible aquest certamen al llarg dels anys. Pujol ha volgut agrair molt especialment a l'Ajuntament de Móra d'Ebre el suport que sempre ha prestat a la fira d'espectacles literaris i, en general, a totes les iniciatives que al voltant del món del llibre i la literatura s'han impulsat en els últims quinze anys al municipi. També ha tingut paraules d'agraïment per a la Institució de les Lletres Catalanes i per a la Diputació de Tarragona, dos institucions que han destacat per brindar el seu suport  a l'organització tant des del punt de vista tècnic com econòmic des dels inicis ara fa dotze anys.

La cerimònia de lliurament de la 44a edició dels Premis Nacionals de Cultura tindrà lloc el dijous 4 de juliol al Teatre L'Artesà del Prat de Llobregat. En l'apartat individual han estat guardonades sis persones: Maria Bohigas, Jaume Cabré, Josefina Matamoros, Clara Peya, Josep Ponsatí i Carme Ruscalleda. Pel que fa als premis col·lectius, a banda de Litterarum, també rebran el guardó el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, la Federació d'Ateneus de Catalunya i el Museu de Lleida.


Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.