11.3.19

Més Deltebre-ERC presenta les seves propostes en matèria de sostenibilitat

Amb la vista posada a les municipals de maig, la candidatura Més Deltebre-ERC ha començat un cicle de trobades sectorials per tal de donar a conèixer les principals propostes dels republicans per a Deltebre.
 
Es tracta de culminar el procés participatiu que van engegar per tal de definir el projecte de poble, amb trobades les 14 participatives sectorials que van iniciar al novembre passat, i que va tenir com a acte final, la jornada #DeltebreÉsCapital del passat 19 de gener a Ebre Terra.
 
La primera d'aquestes trobades va tenir com a punt central la sostenibilitat i va comptar amb la participació d'Enric Adell, vicepresident del COPATE i responsable de la marca Reserva de la Biosfera.
 
Pel candidat de Més Deltebre-ERC, Joan Alginet, la sostenibilitat ha de ser una política transversal i proactiva de l'ajuntament i que tingui com a principal objectiu la preservació del nostre entorn. "Si algú ha de tenir consciència ambiental, pel lloc que vivim i pels reptes ecològics que tenim plantejats, som la gent de Deltebre" va manifestar el candidat republicà.
 
En matèria d'eficiència energètica, Carlos Bel, membre de Més Deltebre-ERC, va explicar que proposaran que al 2027 tots "els edificis municipals siguin eficients i comptin amb energies renovables" i que "tots els vehicles municipals seran elèctrics". A més, s'establirà un pla ciutadà per al Residu Zero, tres punts de recarrega de vehicles elèctrics i l'objectiu de plantar un arbre per cada ciutadà que té el municipi.
 
Per la seva part, el candidat va exposar com donar resposta als reptes ecològics com ara la regressió del Delta, el problema a la badia del Fangar o els mosquits des "d'una perspectiva d'unitat i de consens, no només en clau local, sinó en clau de municipis del Delta i amb la Taula de consens com a principal actor." A la vegada, Alginet va proposar posar en valor la marca Reserva de la Biosfera i la Carta Europea de Turisme Sostenible; coordinar millor les accions del Parc Natural i establir més llaços de comunicació i d'acció entre el Parc i l'Ajuntament.

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.