22.3.19

Més Deltebre-ERC aposta pel turisme sostenible

 
La candidatura Més Deltebre-ERC continua organitzant trobades sectorials per presentar els diferents àmbits del seu projecte de poble. Aquest dijous, els republicans deltebrencs han presentat les seues propostes en matèria de turisme amb diversos representants d'aquest sector del municipi. La trobada també ha comptat amb la participació de Jordi Gaseni, alcalde de l'Ametlla de Mar i responsable de turisme d'aquest municipi pesquer.
 
Pel candidat de Més Deltebre-ERC Joan Alginet, el sector turístic ha de ser clau en l'economia del municipi i ha d'enfocar tots els àmbits públics a una convergència que "ens porti a un municipi que en els propers vint anys visqui directa o indirectament del turisme".
 
Per Alginet,  "tenir 11 tipologies de perfil turístic ens dóna la gran oportunitat de definir un model intel·ligent i que tingui el delta, el riu i la natura com a eix vertebrador. Hem de definir cap on hem d'anar i sobretot ser capaços de desestacionalitzar el sector". La promoció turística pensada en clau "Delta" ha de conduir a potenciar esta destinació diferenciada però alhora complementaria en altres zones del territori. "Hem de pensar cada vegada més com a Delta, i treballar administracions, empreses i ciutadania en la mateixa direcció, només així serem competitius".
 
Pel que fa a les propostes en matèria de turisme, Alginet ha proposat un ambiciós pla de carrils bici que connecti el municipi i el passeig del riu fins a Riumar, Bombita i l'espill de la Badia del Fangar. "Els carrils bici enfocats al turisme familiar amb l'entorn que tenim, serà el millor atractiu" ha expressat Joan Alginet.
 
A més,  Alginet ha posat l'exemple dels resultats dels projectes pesquers desenvolupats en altres municipis de les Terres de l'Ebre en el marc del GALP Mar de l'Ebre, per vincular les administracions locals en l'economia blava i en el sector que depèn del mar, amb activitats de diversificació econòmica enfocada al turisme. Alginet ha garantit que la presència a les fires turístiques "estarà a l'abast de la majoria del sector turístic i no d'uns quants" i ha posat "la Finca de Bombita com el repte turístic més potent que haurà de definir el municipi" en els propers quatre anys.
 
Per la seva part, Jordi Casanova, aficionat a la fotografia paisatgística del Delta i membre de Més Deltebre-ERC ha plantejat que Riumar seguirà sent una prioritat, milloraran els serveis a les platges i reforçaran els vincles amb l'oportunitat que suposa formar part d'un Parc Natural, d'una Reserva de la Biosfera i de pertànyer a la Carta Europea de Turisme Sostenible, entre moltes altres propostes.
 
L'alcalde calero Jordi Gaseni ha posat de manifest que el treball conjunt dels municipis ebrencs és la clau de l'èxit, com el concurs de fotografia que organitzen les àrees de turisme dels dos municipis del Baix Ebre. Gaseni ha explicat el model d'èxit del Patronat de Turisme de la Cala que s'ha consolidat durant el seu mandat. "Els ajuntaments republicans són els que millor poden posar en valor la riquesa natural, paisatgística i gastronòmica dels nostres municipis", ha manifestat l'alcalde calero.

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.