22.3.19

L’Institut Ramon Muntaner obre la convocatòria d’ajuts a projectes amb una nova línia dedicada al patrimoni industrial


L'Institut Ramon Muntaner ha obert la XIV Convocatòria d'ajuts a projectes d'investigació o de difusió cultural en la qual ha inclòs una nova línia de subvencions per a projectes relacionats amb la investigació de patrimoni industrial, que se suma a la línia dedicada als projectes sobre patrimoni etnològic. Segons ha explicat la directora de l'IRMU, M. Carme Jiménez, "els centres d'estudis també tenen entre les seves línies de treball el patrimoni industrial i el reforç de la col·laboració amb el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) permetrà que ho puguin fer amb el seu acompanyament i facilitarà la realització d'accions coordinades per valoritzar, investigar i preservar aquest patrimoni".

Els ajuts atorgats per l'IRMU pretenen fomentar la creació de xarxes d'investigació i de difusió cultural d'àmbit local i comarcal que impliquin diferents entitats en un projecte comú, vinculat preferentment a temes de patrimoni etnològic i a partir d'ara, com ja hem dit, també de patrimoni industrial. Entre temes que hi poden optar s'hi troben el patrimoni cultural, natural, històric, artístic, etnogràfic, arxivístic, arqueològic -queden excloses les intervencions arqueològiques, industrial, així com temes sobre literatura, llengua, art, geografia, educació, integració social, factors de desenvolupament econòmic o temes mediambientals.

Els ajuts oscil·len entre un mínim de 1.200 € i un màxim de 6.000 euros. El termini de presentació de sol·licituds acaba el dijous 11 d'abril de 2019.Els treballs presentats han d'estar escrits en català o en aranès i han de tenir una durada d'un any, i si estan estructurats en fases, tan sols s'hi poden presentar fins a un màxim de 3. Entre alguns dels criteris que valorarà el jurat es troben l'interès científic de la proposta, l'adequació metodològica i el pla de treballs, l'impacte de la recerca en el seu àmbit territorial i la trajectòria dels investigadors responsables del projecte.La convocatòria està adreçada a centres i instituts d'estudis locals i comarcals, a les entitats que formen part de l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial i als investigadors vinculats.

Es poden consultar les bases completes de la convocatòria a l'enllaç https://www.irmu.org/irmu/call/206.

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.