4.3.19

Joan Tardà: “L’única manera de guanyar és construint camins amples, perquè hi càpiga gent diferent”

Més d'un centenar de persones han omplert aquest dissabte la Plaça Lluís Companys de Ferreries, Tortosa, per escoltar el projecte de ciutat i de país d'Esquerra Republicana de Catalunya en l'acte "Ciutats republicanes, ciutats de progrés".
 
El diputat al Congrés, Joan Tardà, ha explicat que "l'única manera de guanyar és ser capaços de construir camins amples, no només perquè hi càpiga molta gent sinó perquè hi càpiga gent diferent".
 
Tardà també ha volgut recordar l'aniversari de l'assassinat de Salvador Puig Antich: "Avui fa 45 anys que la dictadura va assassinar Puig Antich. No oblidem mai!". El diputat republicà ha remarcat que per encarar els reptes del segle XXI "no es poden construir futurs basats en la venjança, és important que siguem capaços d'enfortir els valors que es basen amb la justícia, la reparació i la veritat".
 
Al seu torn, el candidat d'Esquerra Republicana-Tortosa Sí, Xavier Faura, ha destacat que el projecte de "la Tortosa republicana" significarà un "canvi de rumb cap a una ciutat més sostenible, més humana i més integradora". Segons Faura, aquest model de ciutat "posa en valor, en primer lloc, a les persones" i pretén ser una "ciutat ecològicament sostenible, però a la vegada que formi part d'un territori que sigui econòmicament dinàmic".
 
L'acte ha començat amb la lectura d'una carta de Carme Forcadell per part de la regidora d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Tortosa, Maria Jesús Viña. "Si persistim, guanyarem!", han estat algunes de les paraules d'encoratjament de Forcadell dedicades als tortosins i a les tortosines. Forcadell ha transmès un missatge d'optimisme: "Des de les més altes institucions d'aquest país fins a la societat civil, cal que tothom prengui consciència de la importància del moment que estem vivint i encarar-lo com sempre hem fet: amb unitat estratègica i un gran somriure als llavis".
 
La diputada al Parlament, Irene Fornós, ha remarcat que el projecte republicà és l'única garantia en contra el feixisme: "La República ha de ser el baluard contra el feixisme. No podem deixar entrar el feixisme a les nostres institucions. No passaran! No els volem als nostres pobles, a les nostres ciutats ni al Tribunal Suprem acusant els nostres polítics!".
 
A continuació, la directora general de Joventut de la Generalitat, Norma Pujol, ha recordat que "Esquerra Republicana és sinònim de bon govern. Ho demostrem dia a dia amb la nostra gestió a les institucions. També és sinònim d'honestedat. El bon govern juga un paper imprescindible per seguir avançant en el camí del progrés i la cohesió social".

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.