20.3.19

Irene Fornós: “Hem de trobar, entre tots, la millor manera per protegir les oliveres mil·lenàries”

 
El Ple del Parlament de Catalunya ha debatut avui la proposició de llei de protecció d'oliveres monumentals presentada pel grup del PSC. "Ens sap greu la poca predisposició del grup proposant per buscar un consens de tots els grups i mirar-hi de treballar plegats", ha destacat la diputada republicana Irene Fornós.
 
A més, Fornós ha assegurat: "Avui és el primer dia que el grup dels socialistes es dirigeix a nosaltres, almenys al grup d'Esquerra Republicana, per parlar de la mateixa, com també pel fet que en cap de les diferents comissions dels departaments implicats han portat cap proposta de resolució encaminada a parlar-ne i obrir-ne el debat".
 
La diputada ebrenca també ha remarcat que tot i que el grup d'Esquerra Republicana no està d'acord en tots els punts d'aquesta proposició de llei, considera que la posada en marxa del debat d'aquesta llei "permetrà trobar, entre tots, la millor manera per poder protegir aquest paisatge".
 
Tanmateix, des del faristol del Parlament, Irene Fornós ha apuntat a la necessitat de "buscar la màxima implicació de tots els departament [de la Generalitat] afectats, sobretot del departament de Territori que és qui té la competència en espais naturals i en la protecció d'arbres monumentals".
 
La diputada republicana ha elogiat el paisatge de les Terres de l'Ebre i ha recordat que aquest territori és Reserva de la Biosfera. Així mateix, ha afegit que quan s'arranquen les oliveres "deixen un buit al paisatge, desapareix l'empremta d'uns éssers vius que són l'herència dels nostres avantpassats que vivien de la terra".  

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.