29.3.19

El Consell promou la contractació d’entitats de la Ribera d’Ebre per fer activitats culturals a la comarca Potenciar la contractació i promocionar a les entitats de la Ribera d’Ebre


 El Consell promou la contractació d'entitats de la Ribera d'Ebre per fer activitats culturals a la comarca Potenciar la contractació i promocionar a les entitats de la Ribera d'Ebre per a la realització d'activitats culturals a la comarca. Aquest és l'objectiu de la línia d'ajuts que ha aprovat el ple del Consell Comarcal de la Ribera, a la qual poden acollir-se els 14 ajuntaments de la comarca i a l'EMD de Darmós amb l'objectiu que programin actuacions d'interès cultural a entitats comarcals sense afany de lucre durant tot aquest any 2019. 

La presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, ha explicat que aquestes subvencions «ajudaran a les entitats culturals riberenques, que fan un gran esforç per tirar endavant i aquests ajuts facilitaran la seva contractació i que actuïn als nostres pobles». En aquest sentit, els municipis riberencs podran acollir-s'hi per subvencionar aquelles activitats que formen part d'una programació anual, o bé activitats concretes que formin part de la creació, promoció i difusió de les expressions culturals i artístiques. Resten excloses trobades, concentracions, tallers, formacions, dinamitzacions, debats o similars.

 El deute 0 comarcal ho fa possible 

Així, el Consell Comarcal ha reservat una partida de 6.000 euros del pressupost de 2019 per aquesta línia de subvencions. Cadascun dels ajuntaments o EMD podrà obtenir 150 euros per actuació, amb un màxim de 300 euros a l'any per consistori. A més, perquè les subvencions estiguin ben repartides entre el moviment associatiu dels diversos municipis, una entitat només pot ser beneficiària dels ajuts per a un màxim de tres contractacions a l'any. 
Aquest fet és possible gràcies a l'endeutament zero del Consell Comarcal de la Ribera. En aquest sentit, el ple de l'ens riberenc va aprovar a finals de setembre d'aquest any els Comptes del passat exercici, complint amb la llei d'estabilitat, la regla de la despesa i un deute que va quedar liquidat definitivament, en cancel·lar el préstec que s'havia sol·licitat el 2009. «Els darrers anys ja ho volíem impulsar, però fins a arribar a l'endeutament zero, no ho hem pogut posar en pràctica», argumenta Carim.  

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.