4.3.19

Dijous tornen a obrir-se les finestres per a conèixer els treballs de recerca fets a les comarques de Tarragona i de l’Ebre

Aquest dijous 7 de març, a les 19 h, la Biblioteca Pública de Tarragona acollirà una nova edició de les Finestres al Territori. VI Mostra de Revistes de Tarragona i Terres de l'Ebre. Collita 2018. Aquesta activitat anual, organitzada per l'Institut Ramon Muntaner (IRMU) i per la biblioteca tarragonina amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, servirà per a presentar quatre articles destacats de quatre publicacions realitzades per diferents centres i instituts d'estudis locals i comarcals de Tarragona i de l'Ebre. A través d'aquestes revistes s'obriran les finestres a un debat sobre la cultura i la recerca local i comarcal feta en aquests dos territoris. Els organitzadors recorden que «són les publicacions periòdiques les que permeten a aquests tipus d'entitats locals divulgar els seus treballs de recerca territorial».

Els articles que es presentaran aquest dijous són: "Les coves i els avencs de l'Alt Camp" de Quaderns de Vilaniu 74, a càrrec de Gener Aymamí de l'Institut d'Estudis Vallencs; "El Mestre del Tallat: un escultor al voltant de 1500 actiu al Monestir de Poblet, Castell de Solivella i Santuari del Tallat" d'Aplec de Treballs 36, de la mà de Damià Amorós Albareda del Centre d'Estudis de la Conca de Barberà; d'altra part, Salvador-J. Rovira, del Centre d'Estudis d'Altafulla, presentarà l'article "Drets d'aigua, regadiu i moliners a la conca baixa del Gaià. El litigi entre la noblesa i l'Ajuntament de la Riera i Virgili per l'ús de les aigües del riu Gaià (1817-1837). Ricard Ramon i Sumoy» de la revista Estudis Altafullencs 42. I finalment, Adrià Pàmies Güell, del Centre d'Estudis Ribera d'Ebre, parlarà de l'article "El ferrocarril directe de Madrid a Barcelona i el seu impacte a la Ribera d'Ebre" de la Miscel·lània del CERE 28.

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.