20.3.19

COMMEMORACIÓ DEL DIA MUNDIAL DE LA POESIA A LES TERRES DE L’EBRE


Aquest dijous, 21 de març, el director territorial de Cultura, Ferran Bladé, presideix l'acte institucional de commemoració del Dia Mundial de la Poesia, organitzat amb la col·laboració de la Central de Biblioteques de les Terres de l'Ebre, del Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL) de les Terres de l'Ebre i, enguany també, de l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) de Tortosa.


L'acte, que tindrà lloc a les 19 hores al Palau Oliver de Boteller (c. Jaume Ferran, 4) de Tortosa, comptarà amb la lectura de poemes en diferents llengües a càrrec de l'alumnat del CNLTE i la lectura del poema Música de l'ànima, teixida amb paraules de la poeta Rosa Fabregat, escollida aquest 2019 per la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) en commemoració del Dia Mundial de la Poesia.

I l'acte clourà amb l'actuació musical de Marta&Gregori, format pels músics Marc Sendra del grup Vitruvi i Joan Farnós del grup Xeic!, en què presentaran un repertori de música en català de tots els temps.


A més a més d'aquest acte també s'organitzen altres actes a les biblioteques comarcals de les Terres de l'Ebre:

Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa (c/ Mercè, 6): Temps de florir poemes a càrrec de Laura Mur, adreçat al públic infantil i familiar, que tindrà lloc el 20 de març, a les 18 hores.

Biblioteca Dr. Mn. Joan Bta. Manyà de Gandesa (c/ Assís Garrote, 4): Joan Brossa i la màgia a càrrec del mag Hausson, adreçat al públic adult, el 20 de març, a les 18.30 h.

Biblioteca Comarcal de Móra d'Ebre (pl. de la Llanterna, 4): Temps de florir poemes a càrrec de Laura Mur, adreçat al públic infantil i familiar, el 21 de març, a les 18 hores.

Biblioteca Trinitari Fabregat d'Alcanar (c/ Loreto, 19): Joan Brossa i la màgia a càrrec del mag Hausson, adreçat al públic adult, el 22 de març, a les 18.30 h.


L'origen d'esta celebració és la declaració de la UNESCO del dia 21 de març com a Dia Mundial de la Poesia, i per commemorar-lo la Institució de les Lletres Catalanes celebra una gran festa de la paraula i les lletres, i fomenta tot un seguit d'iniciatives, presencials i/o a través de la xarxa, arreu dels territoris de parla catalana.

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.