11.3.19

Certamen Nacional Infantil i Juvenil de lectura en veu alta

La Fundació Enciclopèdia Catalana I el Departament d'Educació en el marc de l'Impuls de la Lectura, tots els cursos escolars convoquen el Certamen Nacional Infantil i Juvenil de lectura en veu alta.  Aquest curs és la XV edició.

Aquest curs compten amb la col.laboració de Biblioteques de Catalunya I de l'Obra Social "la Caixa"

 

Els dies  12, 14, 19 i 21 de març, se celebraran els Quarts de final en la sala d'actes dels Serveis  Territorials d'Educació, institució organitzadora d'aquesta fase classificatòria.

 

Durant aquests  4 dies, participaran 176 alumnes de 62 centres de les quatre comarques ebrenques.

 

Aquest  Certamen, vol ajudar  els  lectors i lectores en la consolidació de la lectura. La dinàmica i la planificació de l'activitat preten engrescar l'alumnat a practicar aquesta  destresa lectora. Es treballen diferents habilitats per a esdevenir bons lectors, al mateix temps que es comparteix un acte comunicatiu de primer ordre.

 

Cada  centre escolar pot participar amb un alumne per categoria, llevat de la Tropa de Corsaris, que són un grup de 3. Els centres escolars trien els lectors i lectores que els representaran. En aquesta fase prèvia,  4700 alumnes i prop de 210 tutors,res han estat treballant la lectura en veu alta en el propi centre.

 

Els guanyadors d'aquesta fase passaran  a les semifinals que es duran a terme el dies 2 i 3 de maig a Tarragona. L'acte final serà el 4 de juny al Teatre Nacional de Catalunya, on esperem, a l'igual que en les altres edicions, tenir representació del territori.

 

Les categories són:

 

Grumets Vermells: alumnat de cicle mitjà, d'educació primària,

Grumets Verds: alumnat de cicle superior , educació primària

Timoners: alumnat nouvingut de CS d'educació primària I 1r o 2n d'ESO.

Corsaris: alumnat de 1r o 2n d'ESO .

Tropa de Corsaris. 3 i/o 4t d'ESO

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.