4.2.19

Unió de Pagesos denuncia el fort encariment de la pòlissa de la retirada i destrucció d’animals morts segons la proposta d’Agroseguro

 

Unió de Pagesos denuncia que la proposta d'Agroseguro per a la revisió de la pòlissa de la retirada i destrucció d'animals morts del 2019 suposarà un fort increment per als ramaders respecte a la de l'any anterior.

 

Agroseguro té previst, per al pròxim juny, augmentar les primes sobre les quals es calculen les pòlisses d'uns sectors concrets (reproductors i recria de boví, cabrum, porcí, gallines ponedores i reproductores i engreix de conills), i les penalitzacions de les pòlisses d'aquesta assegurança per a tots els sectors ramaders.  

 

El sindicat considera que l'actualització que ha fet Agroseguro de les primes que han de pagar els ramaders per aquesta pòlissa implicarà un fort increment, tenint en compte que els imports de les subvencions a aquesta assegurança no han augmentat, i per tant, l'augment de la prima repercutirà directament sobre el cost de l'assegurança.

 

A més, Agroseguro ha augmentat un 10% la penalització que aplica als assegurats, fet que, juntament amb la revisió de les primes, i amb al fet que, segons té coneixement el sindicat, els preus de retirada de les empreses gestores amb la comunitat autònoma també s'encariran, pot fer incrementar l'assegurança més d'un 60% en determinades explotacions.

 

Unió de Pagesos demana a les administracions i a les empreses implicades, Agroseguro, Enesa, les comunitats autònomes i les entitats gestores que realitzen aquest servei, que actuïn amb transparència per determinar-ne les condicions reals.

 

El sindicat recorda que el servei de la retirada i destrucció d'animals morts s'ha basat durant els últims anys en la bioseguretat i la solidaritat en el preu, és a dir, en el fet que el preu pagat pel ramader ha de ser el mateix, independentment de la ubicació de les granges.

 

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.