18.2.19

TortosAntic tanca les seves portes amb rècord d’assistènciaDel 15 al 17 de febrer, el Pavelló Firal de Tortosa ha acollit la V edició de TortosAntic, la fira descarregada d'antiguitats que organitza Fira Tortosa juntament amb Llobregat Serveis Firals.

La d'enguany ha estat l'edició clau per poder parlar ja d'una fira totalment consolidada i arrelada a la ciutat, un punt d'inflexió que suposarà, a partir de l'any vinent, haver de determinar si es pot eixamplar de cara un públic més especialitzat, si conserva el mateix format que fins ara o, fins i tot, si es pot tornar a incrementar el nombre d'expositors.

I és que així s'hi ha referit Josep Maria Camps, responsable de Llobregat Serveis Firals, tot destacant que "estem molt satisfets de com està anant aquesta cinquena edició, ja que es nota que, en aquests anys, hem crescut en quantitat i en qualitat". Camps ha afirmat que és una mostra important per al conjunt de les Terres de l'Ebre, ja que, "hi podem trobar tot de peces importants com mobles de farratges gòtics, fons bibliogràfics específics de Tortosa, peces de decoració, 'vintage' o peces d'art decau, entre d'altres.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha explicat que "TortosAntic enceta una nova edició amb la qual, després de cinc anys, hem aconseguit doblar el nombre dels expositors, ja que ja en són 32", i que "al llarg de tot el cap de setmana les tortosines i els tortosins que ho desitgin podran escollir entre les més de 18.000 peces exposades les que siguin del seu gust i estil". Tot recordant que "aquest certamen suposa un impuls per a la ciutat, ja que es genera molta activitat econòmica aquests dies".

Amb expositors vinguts d'arreu del món, com per exemple França, Anglaterra o Suïssa, TortosAntic ha comptat amb una assistència superior a la de les passades edicions, un fet que, segons el president de Fira Tortosa, Ramon Ferrando, "fa que es posicioni com a referent al territori i estigui ja consolidada".

Però la novetat de la fira descarregada ha estat la incorporació de nous expositors, com per exemple el d'uns expositors vinguts de Barcelona i vinculats amb l'Enciclopèdia Catalana que han sorprès els visitants exposant diverses peces de col·lecció, degudament certificades, de l'artista Jaume Plensa. Tota una picada d'ullet per als més experts de l'obra de l'escultor, atès que, en aquestes mateixes dates, Barcelona acull una exposició seva.

Mantenint el preu inicial de l'entrada a 3€ i el tradicional sorteig d'una antiguitat entre tots els assistents, TortosAntic tanca les seves portes demostrant que és una encertada aposta per a aquest sector a les Terres de l'Ebre.

Ara, el pavelló firal ja es començarà a preparar per rebre el següent certamen, la FesTast al mes de març.


Redacció i fotografia: Irene López


Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.