13.2.19

Presenten el llibre 'L'abecé de Pompeu Fabra' a Tortosa

El dia 13 de febrer de 2019 va tindre lloc a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa l'acte de presentació del llibre 'L'abecé de Pompeu Fabra', de David Paloma i Mònica Montserrat, a càrrec de Ferran Bladé, director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat a les Terres de l'Ebre.

L'acte el va presidir l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i va comptar amb la intervenció dels autors, creadors de les rutes Pompeu Fabra per Barcelona, Prada i Bilbao que es van impulsar durant l'any 2018, coincidint amb la commemoració del 150è aniversari del naixement del lingüista i del centenari de la publicació de la 'Gramàtica catalana'.

Segons van explicar els autors de 'L'abecé de Pompeu Fabra', l'obra presenta aspectes de la vida i de la trajectòria professional i pública de l'insigne lingüista en forma d'abecedari, començant per la lletra a i acabant per la zeta. Paloma i Montserrat van explicar en el decurs de la seua intervenció diverses anècdotes i fets protagonitzats per Pompeu Fabra i van destacar la popularitat del personatge i l'admiració que despertava en la societat catalana de l'època.

L'acte es va organitzar amb la col·laboració del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE), la Direcció General de Política del Departament de Cultura de la Generalitat, l'Ajuntament de Tortosa i la Biblioteca Marcel·lí Domingo, entre altres. La presentació va aplegar una quarantena de persones.

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.