22.2.19

La Diputació de Tarragona no secunda la moció de rebuig al projecte d’abocador a Riba-roja d’Ebre


Nou vots a favor: ERC, CUP i un sol de PDeCAT (Joan Piñol, de Móra d'Ebre). Una sola abstenció, de la diputada socialista Maria José Beltran (de Tivenys). I tota la resta, de PDeCAT, PSC, Ciutadans i PP, han estat vots en contra. D'aquesta manera ha quedat rebutjada al Ple de la Diputació de Tarragona la moció contra el projecte de macro abocador que es planteja al municipi de Riba-roja d'Ebre, un projecte contrari a la línia de desenvolupament econòmic consensuada per tots els municipis riberencs i que marcaria molt negativament el futur de la comarca i les Terres de l'Ebre.
 
La moció instava el Departament de Territori i Sostenibilitat, l'Agència Catalana de Residus i l'Ajuntament a què en paralitzin immediatament els tràmits i se n'oblidin. Però "malgrat dos vots discordants, el govern de la Diputació format per PDeCAT i PSC ha votat en contra del sentit majoritari del territori contra el projecte", diu el diputat d'ERC i tinent d'alcalde de Flix, Francesc Barbero.
 
"Lamentem especialment que la Diputació no hagi volgut posicionar-se al costat del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, en contraposició al que la Diputació de Lleida va fer el 31 de gener passat, quan va recolzar el Consell Comarcal del Segrià que també havia rebutjat el projecte d'abocador adduint la proximitat del mateix amb els municipis lleidatans d'Almatret i Maials", ha afegit Barbero.
 
Malgrat el rebuig a la moció avui al Ple de la Diputació de Tarragona, ERC resta amatent al compromís que va fer públic el conseller del Departament de Territori i Sostenibilitat, en el sentit de trobar una sortida que eviti la realització del projecte de macro abocador a  Riba-roja d'Ebre. Damià Calvet es va reunir fa dies amb els alcaldes de la Ribera d'Ebre i va anunciar que els serveis jurídics de la Conselleria i del Consell Comarcal es posaven el 12 de març com a data per fer pública la manera d'aturar les tramitacions.
 
El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre va aprovar la moció de rebuig el 30 de gener, amb els vots en contra dels alcaldes de Riba-roja d'Ebre i de Tivissa (tots dos de CiU). Tal com diu la moció, un projecte com el de l'abocador de residus industrials que es planteja xoca frontalment amb la línia marcada i consensuada a la Ribera d'Ebre. Volem un projecte de comarca on el desenvolupament econòmic i social dels municipis estigui basat en el turisme rural i gastronòmic, en els actius històrics i naturals, en la qualitat dels nostres productes i el nostre entorn, i una indústria compatible amb la Reserva de la Biosfera. I no un model de desenvolupament que es basi en portar tones i tones de residus industrials de tota Catalunya pel benefici econòmic d'un sol municipi, que de ben segur llastrarà, encara més, l'esdevenir de la comarca de per vida.

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.