7.2.19

Jordi Salvador denuncia que les grans demandes del territori no estan incloses als Pressupostos Generals de l’Estat

El diputat al Congrés per Esquerra Republicana, Jordi Salvador, ha assegurat que, una vegada més, les grans demandes de les Terres de l'Ebre no estan recollides en els Pressupostos Generals de l'Estat, en una roda de premsa a la seu d'Esquerra a Tortosa, acompanyat per l'alcaldable republicà a la capital del Baix Ebre, Xavier Faura.

"Els problemes de les Terres de l'Ebre continuen sense estar resolts, i les grans infraestructures i els grans compromisos promesos no arriben mai", ha destacat Salvador.

El diputat ha argumentat que l'esmena a la totalitat dels Pressupostos presentada pel grup republicà a Madrid és "un cop de puny sobre la taula que s'havia de fer" pels següents motius: "Als pressupostos no hi ha detalls des del punt de vista social i laboral, no hi ha cap correcció del dèficit fiscal, el sostre de despesa és del 0,1%, les demandes del territori segueixen sent les mateixes des de fa anys, no veig cap perspectiva de millora, per la qual cosa, penso que la nostra gent no entendria que votéssim "sí" a uns pressupostos que no hem pogut negociar nosaltres".  
 
A més, Jordi Salvador ha apuntat la inacció de l'actual govern espanyol per resoldre el conflicte català com a un altre motiu per presentar l'esmena a la totalitat. "Ja li vam donar gratis la moció de censura, si avui està governant és gràcies als vots també d'Esquerra Republicana", ha recordat el diputat.
D'altra banda, Salvador ha revelat que hi ha detalls que el porten a pensar que el PSOE tampoc té "moltes ganes" d'aprovar els pressupostos i que utilitzen a Esquerra Republicana com a "excusa".
A la roda de premsa també hi ha intervingut Xavier Faura: "Tortosa ha de tenir una posició reivindicativa davant de la manca d'inversions del govern de Madrid. Ens sentim absolutament deixats de la mà de deu, bàsicament tindríem quatre actuacions que entenem que són imprescindibles que des de fa anys no es contemplen als Pressupostos".
Aquestes actuacions són les següents: el tercer pont a l'altura de Remolins; la rehabilitació de l'estació de Campredó; la remodelació i actuació sobre el camí fluvial; i en matèria cultural dues línies d'actuació: l'arranjament de la muralla i la restauració i rehabilitació del call jueu.

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.