19.2.19

Joan Alginet presenta el projecte de poble de Més Deltebre-Esquerra Republicana

L'alcaldable per Més Deltebre-Esquerra Republicana, Joan Alginet, va fer aquest divendres passat la conferència El Deltebre que farem, en la qual va desgranar el projecte de poble que proposa el seu grup polític. Uns 400 veïns i veïnes es van aplegar per escoltar-lo al Centre Fluvial del Delta, que es va quedar petit per a l'ocasió. Alginet també va estar acompanyat a dalt de l'escenari per l'alcalde d'Alcanar, Joan Roig.

L'acte va començar amb la lectura d'un text, pensat per retre un entranyable reconeixement a les dones del Delta, per tot el que els ha calgut lluitar, sempre des de l'anonimat, per arribar fins avui.

Després, va començar la conferència, en què es va fer la presentació del candidat per part de l'alcalde d'Alcanar, Joan Roig, fent al·lusió als seus orígens familiars; i la descripció detallada i precisa del lloc on va nàixer i créixer, agraint en tot moment a la seua família i al seu poble els esforços que han permès que "arribem on som, amb moltes mancances, sí; però amb una càrrega inqüestionable de dignitat".

Dignitat és una paraula que es va fer servir de forma reiterada en l'acte. Perquè, segons Alginet, aquesta paraula "és la base que suporta tot el que construïm i l'eix vertebrador de tot el que sentim; de tot el que, en definitiva volem fer i farem".

El contingut essencial de la conferència va consistir en la definició de cinc eixos d'intervenció, que es delimiten arran de les consultes i propostes que van sorgir de les 14 sectorials que es van mantenir amb persones i entitats vinculades o representatives del sectors productius i de consum, amb les potencialitats del territori o la manera com vehicular els teixit associatiu de Deltebre.

"Vam prendre nota, en tot moment, dels punts fort i febles de què partim en el moment actual, potenciant, òbviament, tot allò que funciona i mirant de valorar els possibles desacords amb la dinàmica d'interrelacions dissenyada pel govern actual, entre els responsables públics i la societat, en general", va explicar l'alcaldable.
Es van elaborar també gràfics comparatius que permetessin veure ràpidament l'opinió dels ciutadans.

El candidat republicà va voler resumir l'èxit de la conferència amb una sola paraula: "Gràcies!". Alginet, emocionat, va expressar: "Gràcies a les persones que ens vau acompanyar. No només pel caliu; no només pels ànims i el suport. Gràcies per ajudar-nos a definir l'horitzó de futur del poble que estimem".  

Joan Alginet va afegir: "És així com l'equip de Més Deltebre-Esquerra Republicana està disposat a enfrontar tots i cadascun dels reptes que té el municipi, i també aquells que puguen sorgir. Sempre amb la col·laboració de tots i totes, escoltant les propostes de tothom i valorant conjuntament les possibilitats de resolució que entre tots podem trobar".
El Deltebre que farem ha significat un abans i un després en la projecció de la manera d'entendre el destí, però també el viatge; el tret de sortida d'un camí que, segons Alginet, "recorrerem junts, perquè així és com s'ha gestat el nostre projecte. Un projecte que just ara comença a caminar i que pretén reivindicar la capitalitat del Delta."

L'acte va aplegar un nombrós públic, entre representats d'entitats i veïnes i veïns de Deltebre. Al candidat de Més Deltebre-ERC el van acompanyar la majoria de directors de serveis republicans a les Terres de l'Ebre com la de Justícia, Montserrat Ingla; el d'Agricultura, Ferran Grau; la de Salut, Mar Lleixà; la de Treball, Afers Socials i Famílies, Rosanna Fatsini; el coordinador territorial de Joventut, Joan Barberà o el director de l'IDECE i president d'ERC a la demarcació Alfons Montserrat. Alginet va comptar amb l'escalf de la majoria d'alcaldes i candidats republicans al Delta i de les Terres de l'Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.