5.2.19

Esquerra Republicana vol que la Diputació se sumi al rebuig majoritari del territori al projecte d’abocador a Riba-roja d’Ebre


El Grup Polític d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) presenta una moció per al ple de febrer de la Diputació de Tarragona, que demana que aquest ens mostri l'oposició al projecte de macro abocador que es planteja al municipi de Riba-roja d'Ebre, un projecte contrari a la línia de desenvolupament econòmic consensuada per tots els municipis riberencs i que marcaria molt negativament el futur de la comarca i les Terres de l'Ebre. La moció insta el Departament de Territori i Sostenibilitat, l'Agència Catalana de Residus i l'Ajuntament a què en paralitzin immediatament els tràmits i se n'oblidin.
 
La moció d'Esquerra Republicana a la Diputació repassa com es va generar aquest text. Els alcaldes de la Ribera d'Ebre van demanar informació al seu homòleg de Riba-roja d'Ebre quan es va fer públic el projecte. Després de conèixer-ne els detalls, la gran majoria d'alcaldes riberencs van acordar articular el rebuig a un nou abocador. Cal recordar que existeix un abocador a Tivissa, que en principi era pels municipis de les comarques de Terra Alta, Priorat i Ribera d'Ebre, que s'ha convertit en un gran abocador de més de la meitat de Catalunya de residus industrials, amb tot el que això suposa.
 
El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre va aprovar la moció de rebuig el 30 de gener, amb els vots en contra dels alcaldes de Riba-roja d'Ebre i de Tivissa (tots dos de CiU). Ara bé, es dóna el cas que representants de CiU s'han expressat en contra del projecte a altres institucions, com ara ajuntaments ebrencs i també al Consell Comarcal del Segrià, que va aprovar l'oposició al macro abocador adduint la proximitat del mateix amb els municipis d'Almatret i Maials. A més d'això, el Ple de la Diputació de Lleida va aprovar la moció de rebuig, en senyal de solidaritat amb el Segrià, el passat 31 de gener.
 
Tal com diu la moció que ERC ha registrat per al proper ple de la Diputació de Tarragona, un projecte com el de l'abocador de residus industrials que es planteja xoca frontalment amb la línia marcada i consensuada a la Ribera d'Ebre. Volem un projecte de comarca on el desenvolupament econòmic i social dels municipis estigui basat en el turisme rural i gastronòmic, en els actius històrics i naturals, en la qualitat dels nostres productes i el nostre entorn, i una indústria compatible amb la Reserva de la Biosfera. I no un model de desenvolupament que es basi en portar tones i tones de residus industrials de tota Catalunya pel benefici econòmic d'un sol municipi, que de ben segur llastrarà, encara més, l'esdevenir de la comarca de per vida.

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.