18.2.19

Esquerra Republicana aspira a ser la primera força municipalista a les Terres de l’Ebre

El president de la Federació d'Esquerra Republicana de l'Ebre, Alfons Montserrat, ha assegurat que el partit tancarà 48 llistes per les properes eleccions municipals, en l'acte de presentació dels candidats ebrencs a aquesta comtessa electoral, aquest dissabte passat, a la Plaça de l'Absis de la Catedral de Tortosa i amb la presència del conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch.
 
"Seguim creixent i aspirem a ser la primera força municipalista de les Terres de l'Ebre", ha destacat Montserrat, davant d'unes graderies plenes a vessar de la plaça tortosina.
Esquerra Republicana ha fet un gran creixement en l'àmbit municipal aquests últims anys a les Terres de l'Ebre: a les municipals del 2011 es van presentar 33 llistes, a les de 2015 en van ser 44 i aquest any s'arribarà a 48.
 
"Com vam fer a les darreres eleccions catalanes, les candidatures d'Esquerra Republicana-Acord Municipal posaran especial atenció en la presència igualitària de dones i homes a les llistes, sobretot, en els municipis de més de 3.000 habitants", ha remarcat el president de la Federació.
En l'acte també han intervingut els alcaldables de les capitals de comarca, l'alcaldessa de Ginestar, Conxita Pujol i l'alcaldable d'Aldover, Rosalia Pegueroles, poble on per primera vegada el partit presentarà candidat.
 
L'alcaldable de Gandesa, Miquel Aubà, ha explicat perquè va fer el canvi de presentar-se amb una candidatura independent a fer-ho per una de republicana. "Les candidatures d'Esquerra sumen gent diversa i de diferents sensibilitats que treballen des de l'honradesa i la seriositat per un objectiu clar: fer el millor pel seu poble".
 
La candidata a l'alcaldia per Esquerra a Móra d'Ebre, Cinta Agné, ha declarat que els alcaldes i regidors republicans sempre han actuat amb "coherència, fermesa i compromís davant els intents d'agressió al nostre territori". I, per això, "som la millor garantia per la defensa de les Terres de l'Ebre".
 
En el seu discurs, l'actual alcalde d'Amposta i aspirant a la reelecció, Adam Tomàs, ha volgut remarcar que el treball dels representants republicans als Ajuntaments ha estat i és "símbol de bona governança". Tot seguit, ha afegit: "És un orgull dir que en la nostra història no tenim cap regidor ni alcalde d'Esquerra imputat o condemnat per corrupció".
 
L'alcaldable per Esquerra Republicana-Tortosa Sí, Xavier Faura, ha fet incís en la necessitat de que el municipalisme republicà segueixi liderant "la construcció d'una identitat territorial ebrenca que trenqui amb un estil de governança dòcil amb els centres de decisió que durant dècades alguns han practicat". Faura també ha destacat: "La gent d'Esquerra sabem que la retenció del talent i l'aportació de valor al territori és fonamental, és un repte que hem d'abordar urgentment, des dels ajuntaments, amb actuacions i instruments que requereixen l'entesa amb d'altres institucions".
 
Finalment, el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, ha clausurat l'acte envoltat de les persones que encapçalaran les llistes republicanes i que han pogut assistir a l'esdeveniment.
 
"Per protegir els drets i la democràcia cal guanyar totes les eleccions", ha destacat el conseller Bosch. I ha afegit: "Davant d'aquells que parlen de muralles humanes, omplirem les urnes i farem muralles de vots contra la intolerància".

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.