27.2.19

El subdelegat del Govern ha visitat tres obres finalitzades de millora de la costa a les Terres de l‘Ebre

El subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté, acompanyat pel cap del servei de Costes a Tarragona del Ministeri per la Transició Ecològica, Antoni Espanya, i els diferents representants municipals i tècnics de l'obra, ha visitat aquest dimecres, dia 27 de febrer de 2019, tres actuacions de millora ambiental a les Terres de l'Ebre executades per l'esmentat Ministeri. Primer, amb l'alcalde d'Alcanar Joan Roig i la regidora Neus Sancho, han estat al penya-segats d'Alcanar on s'han acabat les obres d'emergència. Després, han anat al camí de guarda a la badia dels Alfacs (Amposta), acompanyats del regidor d'Amposta de Medi Natural, Dani Forcadell, on ja han finalitzat els treballs. Per últim, s'han desplaçat a l'Ampolla on s'ha construït una protecció al passeig de la Platja de l'Arenal. Han estat rebuts per l'alcalde de l'Ampolla, Francesc Arasa.      

 

Alcanar

 

Per tal de recuperar-se dels estralls produïts pel temporal dels dies 18 al 21 d'octubre de l'any passat, la direcció general de Sostenibilitat de la Costa i el Mar del ministeri per a la Transició Ecològica va decidir al novembre de 2018 portar a terme una obra d'emergència als penya-segats a la costa d'Alcanar, entre Sol de Riu i la desembocadura del riu Sénia. La longitud afectada es de 200 metres lineals. Els treballs han comportat una inversió per part de l'Estat de 100.000 euros. L'actuació ha consistit en l'excavació de les zones erosionades, protecció dels talussos, s'han recol·locat les esculleres malmeses i s'han millorat tots els sistemes de seguretat per als vianants.    

 

Poble Nou del Delta (Amposta). Badia dels Alfacs

 

A mitjans d'octubre de 2018 va començar a executar-se el projecte de millora a la marge del Delta al costat de la badia dels Alfacs, en la seva primera fase, amb un pressupost d'adjudicació de 507.016 mil euros. Com saben el projecte sencer és fer un camí de guarda entre Sant Carles de la Ràpita i el Trabucador.  Aquesta primera fase ja acabada aquests dies va des del desaigüe de la Fortaleza a la Torre de Sant Juan, a  Poble Nou del Delta. S'han recuperat les distintes formacions vegetals i de les comunitats del Delta de l'Ebre, les quals s'han  degradat per la pressió antròpica i pels agents marins i atmosfèrics. A més, s'ha realitzat una guarda per a la contenció dels efectes de la pujada del nivell del mar sobre el Delta de l'Ebre i potenciar l'interès i atractiu de la zona amb la construcció del camí costaner.

 

L'Ampolla

 

Dintre del pla de manteniment i conservació de la costa tarragonina, el servei de Costes ha executat 140 metres de mur de protecció al passeig marítim de la platja de l'Arenal a l'Ampolla. El propòsit ha estat mitigar els efectes d'invasió de la part posterior de la platja per sorra i material que es depositen arran dels temporals a la part sud, junt a la platja i passeig marítim de l'Arenal. S'ha construït un muret  de 45 cm d'alt i 40 cm d'ample amb un acabat igual al ja construït aigües amunt.  La inversió del  ministeri ha estat de 46.800 euros. També s'ha acabat aquests dies de febrer.  

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.