23.2.19

El president Torra crida a "ser ferms en la defensa del que sempre hem estat i del dret a ser lliures"

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet una crida a defensar "l'arrelament a la terra" i els "valors que ens fan poble" com són "els valors de la justícia, de la democràcia, dels drets humans i dels drets civils", perquè només així "serem capaços de projectar un missatge universal".  

Des d'Ulldecona, on ha participat en l'acte de presentació de les Passions, Torra ha assegurat que "sinó sabem d'on venim i qui som no ens podrem projectar de nou amb un missatge universal, que sempre ha estat del mateix costat, al costat dels drets, del dret a tenir drets i de les llibertats". "Si renunciem a ser qui som, si renunciem a la nostra llibertat, no sabrem explicar-nos, ens esborrarem i no tindrem rostre", ha afegit, i per això ha apel·lat a la necessitat de "ser ferms en la defensa del que sempre hem estat i en la defensa del dret a ser lliures".

Durant la seva intervenció, Torra no s'ha estat de denunciar, a més, que amb el judici de l'1-O, el que es pretén és "criminalitzar les idees i a uns polítics demòcrates i honorables que senzillament van donar veu al poble de Catalunyaamb unes actuacions no violentes com ha quedat demostrat". Per això, ha insistit que es tracta d'un "judici farsa", en el qual  "l'estat espanyol està quedant nu davant la veritat del que ha estat un judici per criminalitzar una idea i per escapçar un moviment".

A l'acte, que ha tingut lloc a l'ermita de la Pietat, hi ha pres part la consellera de Cultura, Laura Borràs; el president del Patronat de la Passió d'Ulldecona, Jordi Carapuig; el president de la Federació Catalana de Passions, Xavier Cañabate, i l'alcaldessa d'Ulldecona També hi ha participat els directors de les vuit passions que interpreten la Federació: Cervera, Esparreguera, La Cava, Llinars del Vallés, Olesa de Montserrat, Ulldecona, Vilalba dels Arcs i Vilassar de Mar.
 
El cap del Govern ha aprofitat la seva estada al municipi per visitar també el Centre d'Interpretació d'Art Rupestre i, prèviament,  ha fet una visita institucional a l'Ajuntament, d'Ulldecona, on a la a sala de plens, ha signat el Llibre d'Honor.
 
L'estada del president a les Terres de l'Ebre ha començat a La Galera, on acompanyat del delegat territorial del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarés, ha fet una visita institucional a l'Ajuntament i al Centre d'Interpretació de la Terrissa.
 
Aquesta tarda, el president inaugurarà la XXIV Fira de l'Oli de les Terres de l'Ebre i la III Fira de la Garrofa de Jesús i farà una visita institucional a l'EMD de Jesús, on serà rebut per l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i pel president de l'EMD de Jesús, Víctor Ferrando, i els membres del consistori.

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.