14.2.19

Calvet: "Creem un grup de treball jurídic del Departament i del Consell Comarcal per explorar els límits de revisió del projecte de Riba-roja"

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat avui, després de reunir-se amb el Consell d'alcaldes de la Ribera d'Ebre, la creació immediata d'un grup de treball per a explorar els límits de la revisió del projecte de l'abocador de Riba-roja.
 
Després d'escoltar les intervencions de tots els alcaldes assistents, Calvet ha assegurat que "hem pres nota que la comarca no vol l'abocador, perquè considera que el seu model socioeconòmic és incompatible amb aquesta instal·lació", i ha assegurat que el nou grup de treball tindrà com a objectiu "explorar els límits de la revisió del projecte des del punt de vista ambiental, urbanístic i de futures llicències municipals".
En aquest sentit, ha recordat que "és un projecte que ve de lluny, que ve del 2008, que ha passat un tràmit municipal, urbanístic i mediambiental, amb tota transparència i amb totes les informacions públiques que s'esqueien en cada moment", de manera que "hi ha tràmits que ja han culminat i no podem fer revisió d'ofici, perquè no s'aguantaria jurídicament".
 
Per això, "hem de trobar escletxes per revisar el projecte i ho farem conjuntament amb el Consell Comarcal, i amb diàleg constant amb l'Ajuntament de Riba-roja i amb els promotors del projecte", ha afegit.
 
Calvet ha insistit en la urgència d'abordar aquest tema, i per això ha explicat que el grup de treball presentarà les seves conclusions el proper 12 de març.
 
En acabar la reunió amb els alcaldes, el conseller Calvet s'ha trobat amb membres de la Plataforma Ribera Digna.

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.