10.2.19

Bea Talegón visita Roquetes per explicar què hi ha al darrere del cas català

Redacció i fotografia: Irene López  

- Talegón: "l'advocacia, la fiscalia, VOX i un crucifix, aquesta serà la imatge del judici del procés"

Divendres al vespre, la periodista d'opinió de Diario 16 i advocada Bea Talegón, va visitar el municipi de Roquetes en el marc de la seva gira per diferents municipis catalans per explicar quins interessos té la premsa espanyola en el cas català i què hi ha al darrere dels processos independentistes sorgits a l'Estat espanyol.

Des d'un inici explicà que a Madrid els mitjans els donaven ordres perquè no anessin periodistes espanyols a parlar bé de Catalunya a les tertúlies, argumentant que era millor que fossin catalanoparlants per crear animadversió cap al poble català als espectadors del mitjà.

I és que durant la xerrada un dels temes més rellevants va ser posar al descobert alguns dels silencis mediàtics que han succeït al llarg del procés, com per exemple, la concentració de l'1-O amb centenars de persones a favor del poble català a la Puerta del Sol o el discurs de Macron mutilat sobre les repúbliques que només es va emetre íntegrament al 324 de TV3.

En aquest sentit, Talegón va acusar els mitjans espanyols de "voler crear un relat fals i difondre fake-news sobre el que està passant a Catalunya".

Pel que fa al judici que s'iniciarà la setmana vinent, va destacar que "l'advocacia, la fiscalia, VOX i un crucifix, aquesta serà la imatge que tindrem del judici del procés", a banda de posar en dubte la necessitat de vendre al món que s'és una democràcia per part de la plataforma Espanya Global i el vídeo "This is the real Spain", tot dient que "tenen la necessitat d'estar justificant-se constantment perquè se n'adonen que estan perdent".

Pel que fa a l'1-O, va deixar clar que "l'1-O van votar 3 milions de persones, però només se'n van comptar 2.200.000, perquè la resta havien estat interceptats per la Guàrdia Civil o els Mossos" i que "encara ara, des del Consell Europeu estan esperant que el govern espanyol faci arribar l'informe de les ordres policials que es van donar des dels cossos de seguretat per la intervenció de l'1-O".

D'altra banda, també es va tractar el cas d'ETA i de la persecució policial de l'Estat envers l'independentisme del País Basc. En aquest sentit, Talegón va parlar sobre el Pla Z.E.N. (Pla de la Zona Especial Nord), una guia dirigida pel ministeri de defensa per acabar amb el terrorisme i l'esquerra independentista basca.

En aquest sentit, també va denunciar el cas d'Otegi que considera que va ser empresonat injustament i que, a sobre, es van manipular les seves paraules per un cúmul d'errades en la traducció de l'euskera al castellà, un fet que, anys més tard, el mateix Otegi exposà a la Unió Europea.

Talegón va respondre al fet de si aniria o no amb una de les llistes dels partits independentistes de les eleccions europees explicant que ella no volia formar-ne part si no s'aconseguia anar en una llista unitària. Moment en el qual, acusà ERC de ser l'únic partit que s'ha negat a anar en una candidatura conjunta perquè la meitat de les seves files opina que "no poden anar a llistes juntament amb els antics convergents".

Finalment, Talegón s'ha referit que als catalans ens volen fer el mateix que en el seu dia van fer al País Basc i que l'únic manera de fer-ho és mobilitzant tota la ciutadania de Catalunya arreu de l'Estat espanyol explicant la veritat del que realment es viu i del que no s'explica als mitjans espanyols.

Roquetes, 8 de febrer de 2018Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.