27.2.19

Arriba a Tortosa la itinerància de l’exposició WHY?, que celebra els 50 anys de professió de la il·lustradora Carme Solé Vendrell


L'exposició, organitzada per la Generalitat de Catalunya, explica el recorregut vital de Carme Solé Vendrell com a persona i artista, i descobrix l'entrellat de l'ofici de la il·lustració a través dels seus dibuixos, mostrant com són els personatges, com vestixen, què fan, què senten, on són... tot allò que fa que llegir un llibre narratiu il·lustrat siga com assistir a una representació teatral.

L'exposició, produïda pel Palau Robert, s'inaugurarà el proper 12 de març a les 19.00 h al Palau Oliver de Boteller, i comptarà amb la presència del director general de Difusió, Jordi del Río González, el director dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l'Ebre, Ferran Bladé Pujol, i la il·lustradora, Carme Solé Vendrell. La mostra es planteja a partir d'un guió i textos de l'experta en literatura infantil Teresa Duran i de Carme Solé Vendrell, amb l'assessorament del cantautor i escriptor Jaume Escala.

L'exposició, que es va inaugurar a Barcelona a l'abril del 2018, s'afegix a les mostres presentades el 2012 i el 2013 al Palau Robert dedicades a les il·lustradores i dibuixants Pilarín Bayés i Roser Capdevila, per a mostrar la rellevància de la il·lustració infantil a Catalunya, que ha captivat diverses generacions de nens i nenes, combinant entreteniment i missatges formatius. Il·lustradores que il·luminen amb imatges textos propis o d'altres, i que ocupen un lloc destacat en la història de la il·lustració amb una feina que té un marcat vessant internacional.

Carme Solé Vendrell va nàixer a Barcelona el 1944, i va estudiar pintura a l'Escola Massana de Barcelona. Ha il·lustrat més de 800 llibres, alguns amb textos propis, d'ençà de l'edició del primer llibre el 1968, amb un estil i una marca molt concrets, amb una aposta per la creació artística vinculada a la capacitat de commoure i sacsejar les consciències en un món convuls i injust.

L'exposició es podrà visitar al Palau Oliver de Boteller (carrer Jaume Ferran i Clua, núm. 4 de Tortosa), fins al 28 d'abril en els següents horaris:

 

HORARIS

De dilluns a divendres, de 9 h a 14 h i de 18 h a 20 h, i dissabtes, diumenges i festius, d'11 a 13 h i de 18 h a 20 h.

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.