29.1.19

Unió de Pagesos convoca demà una tractorada fins a la seu del Departament d'Agricultura a Tarragona per exigir mesures per al sector de l'avellana davant de la situació excepcional d'aquest any


Demà, 30 de gener, Unió de Pagesos ha convocat a les 9 del matí una tractorada des de la Rambla del Morell fins a la seu dels Serveis Territorials del Departament d'Agricultura a Tarragona per traslladar de nou als representants polítics la necessitat urgent d'aplicar mesures per garantir la pervivència del sector de l'avellana a casa nostra tenint en compte que la campanya del 2018 ha estat de les pitjors que es recorden.

Els pagesos només van produir un 30 % d'una collita mitjana com a conseqüència de les fortes ventades d'inici d'abril i de les pluges de la tardor, que van malmetre part de la collita. A això se li va sumar la devaluació de la moneda turca que va fer davallar el preu internacional de l'avellana.

És per aquesta situació conjuntural que Unió de Pagesos està demanant, des del setembre, mesures urgents per als productors de l'avellana com: la recuperació de l'ajut d'Estat de 120 €/ha més un ajut de mínimis de 280 €/ha durant tres anys, l'adequació dels mòduls de l'IRPF i mesures concretes per als joves incorporats a través del conreu d'avellaner. A més, tenint en compte la falta de liquiditat dels productors, el sindicat també sol·licita crèdits a interès 0 tant per als joves com per als pagesos professionals durant tres anys.

Unió de Pagesos lamenta que el Departament d'Agricultura no hagi convocat el grup tècnic per concretar les mesures de xoc per al sector, com es va comprometre la consellera Jordà en una reunió amb el sindicat el 10 de setembre, si bé, el sindicat valora la feina duta a terme els darrers dos anys en el marc del Grup de Treball de l'Avellana creada pel mateix Departament i els petits passos que s'estan iniciant per millorar la promoció de l'avellana i la predisposició per crear la Circumscripció Econòmica de l'Avellana. Tanmateix, Unió de Pagesos considera que sense ajudes i crèdits per superar els propers tres anys el futur del sector queda en entredit.

Fa deu dies que el sindicat va començar la campanya de Twitter #salvemlavellana per fer extensiva la situació i les demandes del sector i conscienciar la societat de la importància del sector i del consum de producte local.

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.