6.1.19

Tortosa rep els Reis d’Orient amb una cavalcada inspirada amb ‘El rei lleó’

Redacció i fotografia: Irene López

SM els Reis d'Orient van arribar a l'embarcador del Mercat Municipal de Tortosa a bord del llagut turístic 'Lo Sirgador' prop de les 18.00 h i van ser rebuts per part de les autoritats de la ciutat. Des d'allí, i després de saludar tots els nens i nenes que els estaven esperant impacients, van pujar al centenari bus de la HIFE que els va dur a visitar el tradicional pessebre vivent de la parròquia del Roser.

A l'Adoració del Nen Jesús, ses majestats li van lliurar or, encens i mirra, mentre el mossèn de la parròquia del Roser, Mn. Ramón, els va donar la benvinguda.

A continuació, es van desplaçar fins a la plaça de l'Ajuntament, on van donar caramels als nens i nenes que els esperaven allà. Acompanyats per l'alcaldessa del municipi tortosí, Meritxell Roigé, i per la resta de regidors, els Reis Mags i els seus patges van pujar al balcó de la casa consistorial, on se'ls va fer entrega de les claus de la ciutat, per tal que durant la nit poguessin accedir a totes les llars tortosines.

Des del balcó, l'alcaldessa i el rei Melcior van adreçar-se als tortosins donant-los unes paraules de benvinguda, així com també demanant els millors desitjos per aquest any 2019.
A les 18.45 h es va donar el tret de sortida a la cavalcada, que va voler homenatjar la taquillera i històrica pel·lícula de Disney de 'El rei lleó'. Segons va informar el regidor de Festes, Domingo Tomàs, "aquesta era una temàtica llargament esperada per part de l'equip d'organització de la cavalcada i, ara que ja tenim un model consolidat i de referència, ens hem trobat en disposició d'afrontar el seu muntatge".

Així, doncs, recordant l'estrena del musicald' 'El rei lleó' a Broadway, els carrers de Tortosa es van omplir amb un total d'onze carrosses i vint estructures mòbils que van acompanyar a ses majestats al llarg del seu recorregut habitual, des de la plaça de l'Ajuntament fins al Parc Municipal Teodor González.
L'emblemàtica cavalcada va permetre al públic gaudir d'algunes escenes típiques del film com: la d'en Simba i la Nala, les hienes, Zazu, el majordom reial o la d'en Pumbaa i en Timon.

Un cop finalitzada la cavalcada, els Reis Mags van accedir a l'escenari del Parc Municipal des d'on van fer el lliurament de regals als nens i nenes de la ciutat.

La cavalcada va comptar amb més de 400 voluntaris i es van repartir un total de 1.500 quilos de caramels.

Aquest matí, Melcior, Gaspar, Baltasar, juntament amb les autoritats locals, han visitat la Clínica Terres de l'Ebre, l'Hospital de la Santa Creu de Jesús, la Clínica Diocesana Sant Miquel Arcàngel, els Cantaires de l'Ebre-Delta i l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, on han acabat d'entregar els seus regals als nens malalts i han aprofitat per donar la benvinguda al primer tortosí de l'any, en Jan Fornós. Al migdia, s'han dirigit fins a la Capella dels Reis, on s'ha celebrat la Missa de Reis en el seu honor.

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.