2.1.19

L'Ajuntament de Móra d'Ebre dedica el calendari de 2019 a Julio Antonio

L'Ajuntament de Móra d'Ebre ha dedicat el calendari 2019 a la figura de l'escultor Julio Antonio, nom artístic d'Antonio Rodríguez Hernández (Móra d'Ebre, 6 de febrer de 1889 - Madrid, 15 de febrer de 1919) amb motiu del centenari de la seua mort. El calendari de sobretaula és distribuït cada any gratuïtament a tots els domicilis de la població. 

Les dotze pàgines dels mesos de l'almanac estan il·lustrades amb obres de l'escultor morenc, entre les quals algunes de tan cèlebres com el Mausoleu Lemonier o el cap de Wagner, conservats al Museu d'Art Modern de Tarragona; el monument als Herois de 1811, ubicat a la Rambla de Tarragona, o el monument dedicat a Julio Antonio l'any 1929, obra de Santiago Costa, ubicat a la plaça de Dalt de la capital de la Ribera d'Ebre.

Amb aquesta acció, el consistori vol projectar la figura i l'obra de l'escultor Julio Antonio entre el veïnat. Entre els actes previstos per a commemorar el centenari de la mort d el'artista, hi ha previst la inauguració de la tomba amb les restes de l'escultor traslladades recentment a la seua vila nadiua procedents del cementeri de l'Almudena de Madrid.

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.