23.1.19

La terrissa a l’Escola

L'Escola Sant Llorenç de la Galera amb el suport de l'Ajuntament i l'AMPA, ha organitzat una segona edició (la primera edició de prova, va tindre lloc al curs 2015-2016) del Curs: La terrissa a l'Escola, impartit pel Mestre Artesà Terrisser local Joan Cortiella Garcia, únic en actiu a la Galera i a la comarca del Montsià. El Museu Terracota (Ajuntament de la Galera) col·laborarà en la part teòrica del curs.

El Consell Comarcal del Montsià col·laborarà, també, cedint l'espai on es portarà a terme el curs: el Viver d'Empreses del Montsià, ubicat a la Galera, a la mateixa aula, ja habilitada, on se'n va realitzar un l'any 2014 a través del Montsià Actiu i dos més, d'Iniciació al torn per a Dones, els anys 2016 i 2018.

Es desenvoluparà de gener a juny d'aquest curs 2018-2019 (els dimecres de 15'00 a 17'00 hores, a excepció del primer dimecres de mes) i el realitzaran els alumnes de Cicle Superior de l'Escola Sant Llorenç de la Galera.

S' inclourà dins de l'Àrea de coneixement de l'àmbit artístic de Visual i Plàstica (tot i que es relaciona amb altres matèries: coneixement del medi natural, social i cultural, llengua catalana, etc.) i es desenvoluparà a través d'una part teòrica i una part pràctica.

La terrissa present a la nostra societat des del Neolític ha tingut una enorme importància i es vol donar a conèixer als infants abans no sigui massa tard. Volem que els xiquets/es del nostre poble, tinguin l'oportunitat de conèixer l'ofici, present entre nosaltres des del segle XVIII, les seves característiques, la història, l'evolució i comprovar en primera persona la dedicació del Mestre Artesà Terrisser. A més de l'objectiu didàctic es vol promocionar l'ofici de terrisser per a aconseguir la seva perdurabilitat. Pensem que aquesta iniciativa pot ajudar a estimular la creació de futurs artesans terrissers que ajuden a la continuïtat de l'ofici.

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.