11.1.19

Endesa facilita un cabal mínim a l'Ebre per realitzar les activitats aquàtiques del 3r Descens pel Meandre Vila de Flix

Endesa col·laborarà amb la celebració del 3r Descens pel Meandre Vila de Flix amb motiu de la pràctica de les primeres regates de les lligues Llaüt Mediterrani i Llagut Català aquest 2019. En aquest sentit, la Companyia ajustarà aquest dissabte i diumenge el turbinat de la central hidroelèctrica del municipi amb l'objectiu de garantir l'estat òptim del riu Ebre i que tingui les condicions necessàries per portar a terme les activitats aquàtiques de caràcter lúdic.   

La regulació del riu començarà demà dissabte entre les 15:00h i les 17:00h, per tenir-ho tot a punt per quan comenci la regata. En concret, des de la central hidroelèctrica de Flix es turbinarà prou aigua per assolir un cabal estable de 300 m3/s. La Companyia realitzarà un nou turbinat durant el diumenge per assolir un cabal estable del riu de 300 m3/s entre les 10:00h i les 14:00h per poder fer possible la pràctica de l'última prova esportiva.

La regulació d'aigua per a ús lúdicosocial requereix un exigent manteniment periòdic de les centrals hidroelèctriques, així com de les infraestructures hidràuliques associades, juntament amb un sistema de comunicacions fiable entre les centrals i el centre de control. En primer lloc, els tècnics d'Endesa realitzen un estudi previ des del Centre de Control d'Hidràuliques de la Companyia, situat a Lleida, en el qual es valora la quantitat d'aigua sol·licitada i disponible tenint en compte, d'una banda, l'estat actual dels rius i, per un altre, les condicions del medi ambient que garanteixin l'èxit de les activitats, sempre tenint en compte altres servituds que puguin haver-hi (regadius, aigua de boca, etc.). A partir d'aquest estudi i segons el punt de l'orografia en què sigui necessari fer la regulació del cabal s'activen les operacions per controlar-lo gràcies a l'existència dels embassaments i les centrals hidroelèctriques.

La Companyia respon amb aquesta actuació a la demanda de l'organització per tal de garantir l'estat òptim de l'Ebre. Així, Endesa –mitjançant la seva divisió d'energies renovables Enel Green Power–  entén la importància dels esdeveniments esportius per a la vida social i econòmica del municipi i, per extensió, de la comarca.

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.