20.12.18

Unió de Pagesos se suma a l'acte polític "Consell Popular de Ministres" de demà a l'Estació de França de Barcelona, pels drets i les llibertats i en defensa d'una política agrària justa

Unió de Pagesos participarà demà a l'acte "Consell Popular de Ministres", impulsat per Òmnium Cultural, en motiu de la celebració del Consell de Ministres a Barcelona. El sindicat se suma a l'acte polític en defensa del drets i les llibertats, greument conculcats a Catalunya, i contra l'empresonament injustificat de líders de la societat civil i polítics catalans i els processos judicials contra càrrecs electes i institucionals, activistes i artistes, nou dels quals han marxat a l'exili.

 

El sindicat agrari se suma, a més, a l'acte polític de protesta davant del Consell de Ministres per denunciar la inacció de l'actual govern del PSOE en matèria agrària. És destacable que el ministre d'Agricultura, Luis Planas, encara no s'ha reunit amb Unió de Pagesos, organització professional agrària majoritària a Catalunya que té un pes en la representativitat a l'Estat important. I, això, que el sindicat agrari català a posat sobre la taula propostes de mesures urgents per donar resposta a els necessitats del sector.

 

El Ministeri d'Agricultura no ha assumit la correcció de l'aplicació de l'actual Política Agrària Comuna i manté la distribució injusta dels ajuts agraris, beneficia a perceptors per als quals l'activitat agrària no és significativa i perjudica la pagesia catalana.  

 

El Ministeri d'Agricultura tampoc ha assumit la lluita contra les males pràctiques comercials i acaba de perdre l'oportunitat de regular la venda a pèrdues a tota la cadena alimentària. Aquesta pràctica banalitza els productes agraris als lineals de la gran distribució i fa abaixar els preus pagats a la pagesia. Tampoc, ha posat fil a l'agulla per definir la quota de mercat que comporta posició de domini dins del mercat agroalimentari, la qual impediria els abusos de poder que pateix el sector productor.

 

El Ministeri d'Agricultura no està atenent les propostes per compensar l'encariment de costos de producció, com ara defensar la implantació d'un gasoil professional agrícola, ramader i forestal amb un impost especial d'hidrocarburs.

 

El Ministeri d'Agricultura no s'ha posat encara a resoldre la deficient representativitat de les organitzacions agràries als òrgans consultius estatals, com a conseqüència de no haver democratitzat la interlocució, ja que molts dels representants no han estat escollits en unes eleccions al camp, com sí s'ha fet a Catalunya.

 

D'altra banda, els professionals agraris són els que es queden, de mitjana, amb les pensions més baixes de tot el sistema de seguretat social de l'Estat i no es poden devaluar les millores en pensions dels acords d'integració del Règim Especial Agrari per compte propi, al Règim Especial de Treballadors Autònoms des del 2008.

 

Per tot això, entre altres aspectes sectorials que reclamen atenció, i perquè l'actual Govern central reorienti el conflicte català cap el terreny polític i la negociació, que haurà de tenir en  compte el dret que té el poble català a decidir el seu futur polític, Unió de Pagesos se suma a l'acte polític "Consell Popular de Ministres". Unió de Pagesos recorda que el dret de manifestació i la llibertat d'expressió són instruments bàsics de la democràcia, i que cal exercir-los des de la no-violència i el civisme.

 

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.