12.12.18

Preocupació d’Esquerra perquè el govern no ha previst encarregar els informes que han de garantir el desmantellament del Castor


Miquel Aubà s'ha mostrat "preocupat perquè el govern espanyol encara no ha previst quan i a qui encarregarà els informes que han de garantir el procés de desmantellament de les instal·lacions del Castor".
El senador republicà ha fet aquesta declaració després d'haver rebut resposta a diverses preguntes plantejades al nou govern socialista. Les preguntes es van registrar amb posterioritat a la proposició no de Llei impulsada per Esquerra Republicana al Congrés de Diputats, i que fou aprovada amb el vot del PSOE el 14 de febrer de 2108. Aquesta proposició instava el govern a"sol·licitar els informes tècnics que garanteixin que el procés de desmantellament de la plataforma no comportarà riscos mediambientals ni nous terratrèmols a la zona. I en cas que es garanteixi aquesta situació, s'ordeni la clausura definitiva del magatzem de gas, el segellat dels pous i les instal·lacions".
Aubà  ha preguntat quines accions ha fet el govern per realitzar o encarregar els estudis mediambientals per desmantellament les instal·lacions del Castor, quan es començaran i finalitzaran aquestes accions,  i quin organisme, institució o empresa ho farà. En les respostes el govern explica que en aquests moments no es pot concretar un horitzó temporal per a l'inici dels treballs, ni tampoc els òrgans competents ni les empreses que haurien de fer-ho.
"Desitgem que hi hagi més diligència en les accions del govern perquè fins ara només hem escoltat bones paraules i bons propòsits de la ministra Ribera però ni li coneixem cap acció pràctica que ens confirmi que pensa desmantellar el Castor aviat, ni ens ha facilitat l'accés als diferents informes tècnics del projecte que li hem sol·licitat", ha afirmat Aubà.

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.