28.12.18

Móra d'Ebre i la població francesa de Bonson impulsen un projecte per a construir poblats residencials per a la gent gran i per a jóvens, famílies i turistes


El ple de l'Ajuntament de Móra d'Ebre va aprovar ahir per unanimitat un acord de cooperació amb el municipi francès de Bonson, amb qui està agermanat. Es va aprofitar l'avinentesa d'una visita que efectua aquests dies a la capital de la Ribera d'Ebre una representació de l'Ajuntament de Bonson per tal de debatre la qüestió. Val a dir que a la sessió plenària van assistir l'alcalde de Bonson, Joseph Deville; el tinent d'alcalde responsable de Grans Projectes,  Marcel Giacomel, que es van seure a la taula presidencial, i Ludovic Dupin, director general de la corporació francesa, que es va seure entre el públic.

L'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol (CiU), va explicar als regidors el projecte que s'està treballant amb el municipi francès, que consisteix a estudiar la possibilitat de posar en marxa un "village senior" (vilar per a gent gran) i un "village de vacances" (vilar de vacances per a jóvens, famílies i turistes), unes urbanitzacions residencials o poblats amb serveis específics per a l'atenció i gaudi dels usuaris respectius. En aquest punt, el ple va donar  llum verda  per a habilitar l'alcalde perquè iniciï els estudis previs que han de confirmar la viabilitat administrativa i econòmica de la construcció i l'explotació d'aquests equipaments. En cap cas es va aprovar el projecte, una decisió que caldrà ser sotmesa, posteriorment, als plens respectius de Móra d'Ebre i Bonson en els diferents passos que ha de superar el projecte. Piñol va destacar, també, la bona acollida que ha tingut una iniciativa de cooperació internacional com aquesta tant a la Generalitat com a altres administracions. Un cop feta la votació, l'alcalde de Móra d'Ebre va agrair l'esperit de col·laboració del plenari amb un projecte com el present, que "va i ha d'anar més enllà dels partits".

En el torn de paraules, els grups municipals d'ERC i el PSC van plantejar preguntes de concreció de determinats detalls del projecte (contractació, accés a places...) moment en què l'alcalde, Joan Piñol, els va contestar que el que es votava era l'inici de la fase d'estudi i no aspectes tan concrets, que es determinaran amb posterioritat a mesura que el projecte vagi superant etapes. L'alcalde de Bonson, Joseph Deville, va prendre la paraula i va fer lectura d'un text, en castellà, a través del qual va voler agrair l'actitud de l'alcalde Piñol i destacar que tota la feina que es planteja fer és en benefici dels habitants, joves i ancians de Móra d'Ebre i Bonson.

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.