11.12.18

La setena edició de la Fira de Nadal de Tivissa esdevé la millor de la història amb èxit de visitants i expositorsEl nucli antic de Tivissa ha acollit els dies 7 i 8 d'aquest mes de desembre la sisena edició de la Fira de Nadal, organitzada per l'Ajuntament de Tivissa i la Comissió de la Fira de Nadal, amb la col·laboració d'entitats i voluntariat local, empreses i establiments comercials locals i de fora del municipi.

En aquesta edició, l'encarregat d'inaugurar la fira ha estat el president de la Generalitat a l'exili, Carles Puigdemont, que ha recordat l'anterior edició de la fira, que ell mateix va inaugurar, i ha destacat que la Fira de Nadal de Tivissa "va arrelant" i "atreu l'entorn i dinamitza el teixit social, econòmic i cultural" de Tivissa. En el seu missatge des de la Casa de la República a Waterloo, el president a l'exili ha encoratjat els tivissans i tivissanes a "fer gran la fira i disfrutar-la" perquè "sigui un centre que aglutini l'entorn i atregui gent de fora" i així puguin "descobrir un paisatge, uns productes i una gent que ens parleu tot l'any". Carles Puigdemont també ha agraït "l'escalf i l'acompanyament" que, des de Tivissa i de la resta del país, "he sentit i sentim tots els que som a l'exili i els que són a la presó", i ha manifestat el seu desig de tornar a ser present a la Fira de Nadal de Tivissa "l'any que ve, si les circumstàncies ens ho permeten, que vol dir que hem aconseguit la nostra llibertat individual, però sobre tot col·lectiva".

L'acte inaugural d'aquesta edició de la Fira de Nadal de Tivissa també ha inclòs un vídeo on, amb diferents imatges de qualitat, es resumeix el "llegat de la història" d'una vila que "camina cap al futur sense deixar d'estimar les tradicions, orgullosos d'on venim i de les muntanyes d'història que ens contemplen". A més, amb imatges excel·lents i l'acompanyament musical, es fa referència a "la força de la cultura de l'esforç", a "una gent tossudament treballadora", i s'expressa el desig "que ens coneguin a tot arreu pel que som i pel que fem" i per "la sort d'haver nascut al que per nosaltres és el millor poble del món".

També durant l'acte institucional d'inauguració de la Fira de Nadal de Tivissa, l'alcalde Jordi Jardí ha agraït el treball "incansable" de la comissió organitzadora de la fira i "l'èxit de participació tant de públic com d'expositors", que en aquesta edició han superat el nombre de 100. A l'hora de valorar aquesta edició de la Fira, Jordi Jardí ha dit que "en aquesta setena edició s'han superat totes les expectatives, ha estat, sense cap dubte, la millor edició amb diferència, i ja som la fira Nadal de referència al sud de Catalunya". En aquest sentit, l'alcalde de Tivissa ha recordat que "és una fira nascuda del voluntariat i la participació ciutadana", marcada per "la qualitat de les activitats i que genera una forta activitat econòmica". L'alcalde de Tivissa també ha reiterat la seva "felicitació" a la comissió organitzadora i al teixit comercial tivissà.

Per la serva part, la regidora de serveis a les persones, Montse Pagès, ha fet una valoració "molt positiva" d'aquesta sisena edició de la Fira de Nadal de Tivissa, i ha afegit que durant els dos dies de la mostra "els carrers i les places del nucli antic de la vila de Tivissa han estat plens de gom a gom, amb milers de persones". Pagès ha destacat "l' esforç i dedicació de tot un grup de gent voluntària i dels membres de la comissió de la fira, sense deixar de banda a tots els treballadors de l'ajuntament, tant de la brigada com de neteja i oficines, que, durant els dies de la fira, han posat tot i més de la seva part".

Durant els dies de la Fira de Nadal de Tivissa, els carrers, carrerons i places del nucli antic de Tivissa s'han omplert d'expositors i han mostrat la realitat cultural i social de la vila, amb una gran varietat de productes locals, gastronomia, artesania, comerç i altres activitats com degustacions de vi, cava i cervesa artesanal, exposicions, animacions, tallers, demostracions d'oficis artesanals, tomb amb cavalls, atraccions per als més petits, taller per aprendre a fer una gorra o una bufanda, i altres actuacions per amenitzar la fira, adreçades a tota la família. A més s'han desenvolupat diverses activitats com el tradicional tronc de Nadal, contacontes, corralets d'animals, la màgia del bosc encantat, la presència de l'emissari reial i dels gegants de Nadal, xocolatada i paella popular, ballada de la jota de Tivissa i demostracions de fer bunyols o de fer gaiates. Una de les novetats d'aquesta edició ha estat la visita per a tots els públics de l'Espai Ilercavònia per descobrir el tresor de Tivissa.

Entre les actuacions, la Fira ha inclòs a la seva programació d'aquesta edició la presència la xaranga Xim Xim Mig Grau pels carrers del nucli antic; l'espectacle itinerant 'Xmas Dance'; malabars amb foc i acrobàcies itinerants; l'actuació Jaki Contacontes; un especial cercafira amb el grup Estrella Band; un vermut musical i una saxsessions amb Pep Poblet. Una renovada exposició de maquetes de fusta ubicada a Ca Valentí; una exposició del museu del ferrocarril de Móra la Nova, ubicada al Casal Cultural, amb maquetes ferroviàries a escala; i una competició i exposició de Scalextric amb una pista de més de 20 metres ubicada també al Casal Cultural han completat la programació d'aquesta setena edició de la Fira de Nadal tivissana.

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.