22.12.18

Ginestar dedica dos carrers a Muriel Casals i a Neus Català

Avui ha tingut lloc a Ginestar l'acte d'inauguració deles plaques dels carrers de Muriel Casals, que va ser presidenta d'Òmnium Cultural i va morir fa tres anys, i de Neus Català, de 103 anys, veïna dels Guiamets i supervivent d'un camp de concentració nazi. Els carrers, anteriorment, es denominaven del Cid i de Pelayo, respectivament.

L'Ajuntament de Ginestar va decidir en el seu dia substituir aquests noms de reminiscències hispàniques pels de Casals i Català per dos motius. En primer lloc, perquè els noms anteriors estaven identificats amb la Reconquesta i, en segon, perquè calia incrementar el nom de dones en el nomenclàtor ginestarol, ja que fins ara només dos vies urbanes de la localitat tenien nom de dona.

La placa del carrer de Muriel Casals l'han descobert Dolors Róo, presidenta d'Òmnium Cultural a les Terres de l'Ebre, i membres de la junta territorial, i la del carrer de Neus Català pels fills de l'homenatjada Margarita i Lluís Sancho Català.

Els actes han sigut presidits per l'alcaldessa de Ginestar, Concepció Pujol, i han comptat amb la participació de la banda de música La Ginesta.

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.