5.12.18

Esquerra valora positivament la decisió de fer 100% públic l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre

La Federació Comarcal d'ERC a la Ribera d'Ebre es mostra satisfeta amb la decisió del Servei Català de la Salut (CatSalut) de la Generalitat d'assumir la gestió l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre. El president de la comarcal riberenca, Josep Maria Sáez, ha destacat: "La Conselleria de Salut dóna resposta així a una demanda reclamada unànimement des del territori i, això, ens satisfà perquè milloraran segur les condicions de treball i la qualitat dels serveis del nostre Hospital".

Aquesta decisió s'adequa amb el model sanitari que defensa Esquerra Republicana: incorporació dels hospitals a la xarxa pública i la seva desmunicipalització. "S'ha demostrar durant anys que la gestió municipal no només és ineficient, sinó que a més ha estat perjudicial pel nostre Hospital amb retallades, amb precarietat i amb manca d'inversió", ha assegurat Sáez.

A principis del 2019, el CatSalut anunciarà noves inversions per l'hospital. "Aquest serà un dels primers gestos que faran evident que el CatSalut assumeix les regnes de l'Hospital. Unes inversions del tot necessàries per mantenir la qualitat dels serveis que la gent de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Priorat ens mereixem", ha destacat el president d'Esquerra a la Ribera d'Ebre.

Un cop passi a ser de titularitat pública, l'Hospital de Móra d'Ebre tindrà autonomia i capacitat de gestió pròpia. I, sobretot, "Capacitat per retenir professionals en condicions laborals i millorar serveis; i acabar amb la precarietat que ara hi ha", ha reblat Sáez.

Fins ara, aquest centre sanitari depenia directament de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus, que també passarà a mans de la Generalitat. Aquest fet ja va provocar que es desviessin diversos milions d'euros de l'hospital riberenc per sufragar el dèficit de l'hospital reusenc.

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.