19.12.18

Esquerra Republicana-Més Deltebre reclama la creació de la Comissió de la Finca ‘Bombita’El grup d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Deltebre presentarà una moció al ple municipal exigint al govern espanyol la creació de la Comissió mixta per a la gestió de la Finca 'Bombita', en compliment de la resolució emesa per la Secretaria d'Estat de Canvi Climàtic al 2011. "Farem el que calgui perquè l'Estat reactivi els compromisos que actualment es troben encallats", ha assegurat la regidora Vanessa Callau.  
Aquesta comissió gestionaria el model d'ús de la finca tan a nivell turístic, com a nivell sostenible i a nivell d'usos. "La Finca de 'Bombita' és un diamant en brut per al poble de Deltebre. És una finca d'un gran potencial, d'una gran trajectòria sostenible que va donar peu al naixement del Parc Natural del Delta de l'Ebre l'any 1983. Cal pensar quin paper ha de jugar en el present i el futur del Delta i, sobretot, en l'hemidelta esquerre", ha remarcat l'alcaldable per Més Deltebre, Joan Alginet.
L'actual govern municipal va iniciar passos importants per reclamar una presència a la finca de propietat estatal, sobretot,  en les festes de l'arròs, de la plantada i de la sega. No obstant, el grup deltebrenc d'Esquerra ho considera insuficient. "No ens conformem en que el poble de Deltebre entri només dues vegades a l'any a la finca, sinó que volem decidir el model de gestió de present i futur de Bombita",  ha declarat Alginet.
Paral·lelament a aquesta moció, el diputat al Congrés Jordi Salvador i el senador Miquel Aubà estan treballant per presentar iniciatives a les dues Cambres per desencallar la qüestió.

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.