12.12.18

Esquerra exigeix que no hi hagi demores en la transició de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre al CatSalut

Alcaldes, alcaldesses, regidors, regidores, representants institucionals d'Esquerra Republicana - AM a la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Priorat i el senador Miquel Aubà han donat suport aquest matí a la tancada de 24h organitzada pel comitè d'empresa de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre. "Hi som per denunciar la utilització dels diners del fons de reserva per evitar la dissolució de l'empresa que gestiona l'Hospital de Reus. Aquest fons de reserva s'ha fet a base de precarització de les condicions de treball dels professionals de l'hospital i de les retallades de sous i d'inversions i manteniments. Una mesura que és èticament reprovable. Això no pot ser", ha destacat el president de la comarcal riberenca, Josep Maria Sáez.
Des d'Esquerra a la Ribera d'Ebre es fan dues reclamacions. En primer lloc, es demana que el grup Reus Salut (Hospital Sant Joan SA, Sagessa, GECOSHA) acceleri al màxim tot allò que estigui a les seues mans perquè el CatSalut n'assumeixi la gestió el més aviat millor; i que no demorin res i acceptin amb celeritat el que el CatSalut vagi proposant durant la transició. "No acceptarem demores ni excuses, el procés de transició s'ha de fer el més ràpid possible, el ritme el marcarà el CatSalut i els gestors de Reus han de ser diligents", ha assegurat Sáez.
En segon lloc, es reclama que "no facin política de terra cremada mentre se'n van, que facin els manteniments i inversions previstos, i que no precaritzin més les condicions laborals dels treballadors". En tot cas, s'exigeix que es regularitzin les condicions precàries en que es troben alguns membres del personal, perquè CatSalut ho entomi en les millors condicions. "L'objectiu de tot és i ha de ser millorar els recursos i les condicions per millorar la qualitat de l'atenció als usuaris de les tres comarques, cuidant als treballadors" ha dit Saéz.
La federació riberenca d'Esquerra Republicana es va mostrar satisfeta la setmana passada amb la decisió del CatSalut de la Generalitat d'assumir la gestió l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre. El centre sanitari disposarà de més autonomia, capacitat de gestió i pressupost propi.
A més a més, el CatSalut va anunciar que a principis de l'any vinent presentarà un pla d'inversions que inclourà les necessitats detectades prioritzant també la reobertura de la cafeteria, entre altres.

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.