17.12.18

El Museu del Ferrocarril a Móra la Nova genera 2,52 euros al territori per cada euro invertit per part de l’Administració Pública

Els museus del Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) han generat 2,14 euros per cada euro d'inversió per part de l'Administració pública l'any 2017. Els efectes vinculats d'impacte econòmic generats per aquests museus durant el 2017 corresponen principalment a despeses en hostaleria (49%), transport (42%) i comerç (9%). El cas del Museu del Ferrocarril a Móra la Nova es situa lleugerament per damunt de la mitja, ja que ascendeix fins els 2,52 euros per cada euro d'inversió pública.


Pel que fa a l'ocupació, l'informe conclou que l'activitat generada pels museus del Sistema Territorial del mNACTEC el 2017 equival a 254 llocs de treball (equiparables).


Aquestes dades provenen de l'Estudi de l'impacte econòmic dels museus del Sistema Territorial del mNACTEC, elaborat per ESADE - Grup de recerca en Gestió d'Empreses Turístiques (GRUGET), que ha analitzat 17 dels 26 museus del Sistema Territorial. Aquest informe és la continuació d'un altre estudi que es va dur a terme l'any 2016 i que recollia l'impacte del mNACTEC en la seva zona d'influència.


En xifres globals, l'import que l'Administració va dedicar l'any 2017 a les inversions i la despesa corrent dels 17 museus del Sistema Territorial del mNACTEC analitzats a l'estudi va ser de 6.236.782 euros. Aquesta inversió pública en els museus ha generat en el territori un impacte econòmic de 13.368.000 euros.


26 museus per descobrir la industrialització a Catalunya


El Sistema Territorial del mNACTEC és una xarxa de 26 centres museístics i patrimonials que expliquen la industrialització a Catalunya mitjançant les seves col·leccions, les seves exposicions i  la museïtzació in situ de les diferents activitats productives que han existit.

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.