21.12.18

Conferència de Miquel Àngel Pradilla sobre Pompeu Fabra a la Sénia

El 21 de desembre de 2018 va tindre lloc a la sala d'actes del Centre Marcel·lí Domingo de la Sénia la xarrada "Pompeu Fabra, la persona i l'obra", a càrrec de Miquel Àngel Pradilla, professor del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili i membre numerari de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans. Isa Castell, regidora d'Hisenda, Personal i Ensenyament de l'Ajuntament de la Sénia, va ser l'encarregada de presentar el ponent.

Miquel Àngel Pradilla va dividir la seua intervenció en tres apartats. En primer lloc va delimitar l'entorn sociopolític en què desenvolupava la seua activitat Pompeu Fabra, posteriorment es va referir al paper del Mestre en l'establiment del corpus prescriptiu de la llengua catalana i, finalment, va tractar sobre la situació actual de la normativa del català. Aquesta xarrada va constituir un dels darrers actes de l'Any Pompeu Fabra 2018 que s'han organitzat a les Terres de l'Ebre amb motiu del 150è aniversari del naixement del lingüística i del centenari de la seua 'Gramàtica catalana', publicada l'any 1918.
La conferència la va organitzar Òmnium Cultural Terres de l'Ebre amb el suport de l'Ajuntament de la Sénia i del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE).

Cap comentari:

Publica un comentari

Els comentaris es moderen tots.