23.11.18

Unió de Pagesos, per mitjà d'Unió d'Unions, exigeix urgentment al Govern de l’Estat la correcció de la PAC actual, la regulació de la venda a pèrdues i un gasoil professional

 

La III Assemblea d'Unió d'Unions d'Agricultors i Ramaders celebrada el 22 i 23 de novembre a Madrid, ha aprovat una plataforma reivindicativa de mesures estatals urgents, a proposta d'Unió  de Pagesos, que inclou la correcció de l'aplicació de la Política Agrària Comuna (PAC) actual. Així, la coordinadora estatal reclama al Govern espanyol que els perceptors dels ajuts siguin aquells agricultors que obtenen almenys el 25% dels ingressos de les activitats agràries. Amb tot, vol que en establir aquest requisit no exclogui l'activitat agrària de sectors socials del món rural i contempli una franquícia per aquells que només obtenen fins a 1.250 euros anuals.

 

A més, la reivindicació per corregir l'aplicació actual de la PAC hauria d'establir pràctiques equivalents considerades com a pràctiques beneficioses per al clima i el medi ambient perquè no sigui obligatori abandonar capacitat productiva.

 

D'altra banda, l'organització reclama una regulació de la venda a pèrdues que incorpori, a més del preu de compra dels productes i serveis, els costos directes i indirectes de cada esglaó de la cadena alimentària. A més, que, a l'Estat espanyol, es consideri posició de domini en la cadena alimentària aquell que tingui una quota del 8% del mercat.

 

Així mateix, Unió d'Unions exigeix la implantació d'un gasoil professional agrícola, ramader i forestal amb un impost especial d'hidrocarburs exclusiu de 0,021 euros per litre, el mínim establert per la Unió Europea, així com l'aplicació d'un IVA reduït del 10%. I reclama fer extensiu aquest gasoil professional a tots els usos professionals de les explotacions (calefacció d'hivernacles i granges, vehicles de l'explotació, etcètera), també de l'aplicació de l'IVA reduït al conjunt de béns i serveis empleats en la producció, a excepció als que ja se'ls aplica un IVA superreduït.

 

Per últim, la coordinadora agrària estatal reclama l'equiparació de les especialitats de cotització dels petits i mitjans autònoms agrícoles, ramaders i forestals quan aquests contractin treballadors per compte aliena enquadrats en la cotització del Sistema Especial per a Treballadors per Compte Aliena del Règim General de la Seguretat Social.

 

D'altra banda, la III Assemblea d'Unió d'Unions ha renovat el càrrec al coordinador nacional d'Unió de Pagesos, Joan Caball, com a membre de l'executiva. La nova executiva, integrada per set membres, ha elegit José Manuel de las Heras com a coordinador estatal, que continuarà la tasca al capdavant de l'organització.

 

La III Assemblea de la coordinadora estatal d'organitzacions agràries s'ha celebrat entre ahir i avui a Madrid. Unió de Pagesos compta amb la delegació més nombrosa, 19 delegats del conjunt de 60, entre els 12 sindicats que integren Unió d'Unions. Enguany, la coordinadora estatal celebra el desè aniversari de la seva constitució, Unió de Pagesos en va ser organització impulsora i Joan Caball ha format part de l'executiva des del seu inici.

 

A banda de l'assemblea, la reunió de delegats ha comptat amb una jornada sobre la futura Política Agrària Comuna, posterior al 2020, on han participat representants de la Comissió Europea, del Ministeri d'Agricultura, de l'ambaixada francesa, dels departaments d'agricultura de Catalunya, País Valencià i Castella i Lleó, a més de diputats i senadors dels partits polítics.

 

Aquest matí, en la cloenda de l'Assemblea, Unió d'Unions ha exigit als representants dels grups polítics del Congrés dels Diputats que instin el nou Govern de l'Estat a resoldre la deficient representativitat de les organitzacions agràries als òrgans consultius estatals, com a conseqüència de no haver democratitzat la interlocució, ja que molts dels representants no han estat sotmesos a l'escrutini, com sí s'ha fet a Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.