26.11.18

Unió de Pagesos denuncia la gestió del Ministeri per la pèrdua de 49 milions d’euros del Pla de Suport Vitivinícola

Unió de Pagesos denuncia que la gestió del Ministeri d'Agricultura pel que fa a l'aplicació de mesures del Pla de Suport al Sector Vitivinícola per al 2017-2018 ha fet perdre 49 milions d'euros de fons europeus. Aquest pla compta amb 210,3 milions d'euros, dels quals només se n'han executat 161,4 milions. 

El sindicat considera que s'han desaprofitat quantitats importants destinades a la promoció a tercers països (7,9 milions), a la reestructuració i la reconversió (9,2 milions) i a inversions (16,7 milions), mentre que per a la mesura de destil·lació s'ha deixat d'executar el 53% del total (16,9 milions). En total, el Ministeri no ha aprofitat per a aquest exercici el 23,3% del total del pressupost del Pla de Suport, que se suma al 5% que ja va deixar de gastar en l'exercici anterior.

Unió de Pagesos considera que aquesta escassa utilització dels fons no és justificable tenint en compte que el Pla és decisiu per a la modernització del sector vitivinícola, que implica nous reptes productius, la millora en l'elaboració, la comercialització i en la recerca d'equilibri en la cadena de valor, l'obertura de mercats i la promoció. 

Per al sindicat, cal plantejar un debat sobre quin model necessita el sector pel que fa al Pla de Suport Vitivinícola, atès que el que corresponent al període 2019-2023 reprodueix el mateix esquema que l'actual. Unió de Pagesos va presentar, juntament amb Unió d'Unions, al·legacions al pla per al nou període per millorar-ne els mecanismes, i actualment prepara propostes per a la millora del funcionament de les mesures amb l'objectiu d'aprofitar de manera eficient els recursos comunitaris.

Unió de Pagesos també demana al Departament d'Agricultura que reclami al Ministeri una gestió eficient dels fons d'aquest pla per tal que no es tornin a repetir les pèrdues d'aquests últims anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.